Balyoz davası protestolarla başladı

Bir aylık aranın ardından devam edilen 163 sanıklı Balyoz davası, protestolarla başladı. Duruşma öncesi Vardiya Bizde Platformu ile Atatürkçü Düşünce Derneği üyesi yüzlerce kişi Silivri Cezaevi önünde toplandı. Boyunlarında 'NO 11' yazılı CD taşıyan eylemciler, 11 nolu delil CD'sinin sanıklara verilmemesini protesto etti.

Balyoz davası protestolarla başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

SİLİVRİ - SHA - Balyoz davası, 163 sanık hakkında verilen tutuklama kararının ardından bugün yeniden yapılıyor. Yaklaşık bir aylık aranın ardından devam edilen dava protestolarla başladı. 
Duruşma öncesi Balyoz Davası kapsamında tutuklanan muvazzaf ve emekli askerlerin eşleri ve aileleri tarafından kurulan Vardiya Bizde Platformu ile Atatürkçü Düşünce Derneği üyesi yüzlerce kişi Silivri Cezaevi önünde toplandı. Boyunlarında "NO 11" yazılı CD taşıyan eylemciler, 11 nolu delil CD'sinin sanıklara verilmemesini protesto etti. "Herkes için adalet", "Bağımsız Türkiye" yazılı pankartlar taşıyan eylemciler, sık sık "Askere uzanan eller kırılsın", "Davalar yayınlansın" şeklinde slogan attı.
Emekli Tuğamiral Engin Baykal'ın kızı Derya Baykal yaptığı açıklamada, "Babalarımızı biran önce ait oldukları evlerine bekliyoruz. Halkımızın gerçekleri görebilmesi için bu davaların TRT'nin bir kanalından yayınlanmasını talep etmekteyiz" dedi.
Atatürkçü Düşünce Derneği adına basın açıklaması yapan emekli Korgeneral Erdoğan Karakuş da "Ergenekon davasının hukuki değil, siyasi bir dava olduğunu öne sürdü.
Askeri Casusluk Soruşturması kapsamında tutuklanan Binbaşı Behçet Altıntaş'ın kızı ise, "Terör örgütü üyeliği çok ağır bir suçlama hergün dua ediyorum. Allahım suçsuz olanın yanında olacak. İnşallah bu balyoz onların başına düşecek" dedi.