Balyoz'da 'Paşa'lara tutuklama

'Balyoz Darbe Planı' soruşturması kapsamında emekli askerlerden Deniz Kuvvetleri Komutanı Özden Örnek ve Hava Kuvvetleri Komutanı İbrahim Fırtına'nın da aralarında olduğu 163 kişi hakkında tutuklama kararı verildi.

Balyoz'da 'Paşa'lara tutuklama
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki salonda görülen duruşmada mütalaa veren Cumhuriyet Savcısı Savaş Kırbaş, emekli Deniz Kuvvetleri Komutanı Özden Örnek, emekli Hava Kuvvetleri Komutanı İbrahim Fırtına, emekli 1. Ordu Komutanı Çetin Doğan ve emekli Korgeneral Engin Alan'ın da aralarında bulunduğu yaklaşık 180 sanığın dosyaya dahil edilen yeni 43 klasör, delil durumu ve CMK'nın 100. maddesini gerekçe göstererek tutuklanmasını talep etti. Bunun üzerine duruşmaya ara veren Mahkeme Heyeti Başkanı Ömer Diken, tutuklama talebi olduğu için tutuksuz sanıkların duruşma salonundan ayrılmaması yönünde uyarıda bulundu. Verilen aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, emekli askerlerden Deniz Kuvvetleri Komutanı Özden Örnek, Hava Kuvvetleri Komutanı İbrahim Fırtına ve Korgeneral Engin Alan'ın da aralarında bulunduğu 163 kişinin tutuklanmasına karar verdi. Çetin Doğan dahil 29 sanık hakkında ise yakalama kararı çıktı. 

Öte yandan, karar açıklanmadan önce avukatlar cübbelerini çıkarmak istedi. Sanık avukatları, verilen ara kararı ayağa kalkmadan dinlediler. Mahkeme başkanı avukatları duruşmaya saygılı olmaya davet ederken, bu nedenle duruşma salonunun kapıları kapatıldı.