Başkan Işıklar Romanların sorunlarını dinledi

Silivri Romanlar Kültür ve Dayanışma Derneği’ni ziyarette bulunan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar “Sorunlarınızı bu dernek çatısı altında toplanıp, hep birlikte çözmeye çalışacağız” dedi

Başkan Işıklar Romanların sorunlarını dinledi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, geçtiğimiz günlerde renkli bir törenle açılan Silivri Romanlar Kültür ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret ederek roman vatandaşlarla bir araya geldi. Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz Kandemir’in de yer aldığı ziyarette, Silivri Romanlar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Kamil Kalaycıoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile çok sayıda roman vatandaş da yer aldı.

 

“DÜZENLİ TOPLANTILARLA SORUNLARI ELBİRLİĞİYLE ÇÖZECEĞİZ”

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, ziyarette gerçekleştirdiği konuşmasında şunları söyledi; “Başından beri en çok savunduğumuz şey, bir roman kültürünü yaşatacak derneğin kurulmasıydı. Bu dernek kuruldu ve çok daha ileriye gidilerek, federasyon halini aldı. Türkiye çapında da örgütlü hale geldi. Bir konuda örgütlü hale geldiğiniz zaman bırakın başkanlığı, hükümeti bile sarsar duruma gelebilirsiniz. Yapılan çalışmalardan da anlıyoruz, hükümet bu duruma eğilmek zorunda kaldı. Doğrusu ve yapılması gereken de bu ama yeterli mi, yetersiz mi? Başka açılımlarla karıştırılacak mı? Bunu göreceğiz. Romanların Türkiye’de dağınık, örgütsüz ve sosyal dayanışma içerisinde ki yerlerinin zayıf olduğunu hepimiz görüyorduk ve buna el atılması gerektiğini hepimiz biliyorduk.”

Silivri’de sorunların dernek çatısı altında el birliği ile çözüleceğini belirten Başkan Işıklar; “Silivri’de yıllardır hepimiz bir arada yaşıyoruz. Çoğunuz çocukluk arkadaşlarım, ağabeylerimiz, eski komşularımız hepimiz birbirimizi çok iyi tanıyoruz. Biz bu göreve geldikten sonra yapmak istediğimiz birçok şeyin, aslında dernek çatısı altında olması gerektiğini 2 yıldır söylüyorduk. Bu vesile ile de tekrar yeni yönetimi ve Başkanı tebrik ediyor ve kutluyorum. Bundan sonra dernek olarak sizlerle sık sık bir araya gelerek, toplantılar yapacağız. Düzenli olarak bir araya gelerek, sorunlarımızı konuşacağız. Bizim de sorunlarımız çok. Yapmak isteyip yaptığımız, bazen de yapamadıklarımız olmuştur. Sorunlarınızı bu dernek çatısı altında toplanıp, hep birlikte çözmeye çalışacağız. Benim belediye olarak yapabileceğim varsa ben, olmuyorsa Kaymakamlığın veya devletin diğer kurumlarının yapacağı bir şey varsa, onun da takipçisi olacağız. Biz bu dernek vasıtası ile sizlerin eliniz, kolunuz, ayağınız olacağız” dedi.