Başkan Tuğlu Basın Bayramı'nı Kutladı

Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu 'Tüm Baskılara rağmen bu onurlu görevi yürüten basın mensuplarımızın bayramını kutluyorum' dedi.

Başkan Tuğlu Basın Bayramı'nı Kutladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu basında sansürün kaldırılışının 103. Yılı ve 24 Temmuz Basın Bayramı nedeni ile bir mesaj yayınladı.

 Yayınladığı mesajda basın özgürlüğüne dikkat çeken tuğlu şunları ifade etti: “ Demokrasinin varlığından söz edilebilmesi için öncelikle basın özgürlüğünü sağlamak gerekmektedir. Ülkemizde basın özgürlüğünden bahsedemediğimiz için demokrasiden de bahsedilemez. Dünyada en çok tutuklu gazetecinin bulunduğu ülke Türkiye mualesef ki.  Yıllardır gazetecilerimiz katlediliyor, faili meçhul cinayetlere, suikastlara kurban gidiyor. Basının itici güç olması gereken ülkemizde basınımız frenleniyor, doğruları söyleyemez hale getiriliyor. Ağır otorite baskısı altında günden güne eziliyorlar. Eleştirel taraflarını kullanan basın mensupları gazetelerinden atılıyor, yazı yazamaz hale getiriliyorlar. Tüm bu baskılar altında bu onurlu görevi yürüten özellikle bu gün tutuklu olan basın mensuplarımız başta olmak üzere tüm basın mensuplarımızın bayramını kutluyorum” Dedi.