Başkan Yılmaz Ankara'dan Müjdelerle Döndü

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Ankara'da bir dizi ziyaretlerde bulundu. Bakanlar, bakan yardımcıları ve genel müdürler ile görüşen Başkan Yılmaz, ilçeye yönelik müjdeleri paylaştı.

Başkan Yılmaz Ankara'dan Müjdelerle Döndü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Kasım Ayı Meclis toplantısında Ankara ziyareti ile ilgili bilgiler verdi. Başkan Yılmaz, müjdelerle döndüğü Ankara ziyaretinde; Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM eski Başkanı Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Adalet Bakan Yardımcısı Şaban Yılmaz, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı İhsan Selim Baydaş, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürü Tufan Büyükuzun, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Yalçın Eyigün, İller Bankası Genel Müdür Yardımcısı Emrah Baydemir ve İller Bankası Uluslararası İlişkiler Daire Başkanı Şevket Altuğ Taşdemir ile görüşmeler yaptı.

DEVLET BAHÇELİ’DEN SİLİVRİ’YE SELAM

Başkan Yılmaz, ilk olarak Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi ziyaret ettiğini belirtti. MHP liderine yaptığı ziyarete yönelik “Silivrimize selamları var” diyen Başkan Yılmaz, ilçedeki çalışmaları anlattığını dile getirdi. 

“TARİHİ ESERLERİMİZİ RESTORE EDEREK SAHİP ÇIKACAĞIZ”

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan ile gerçekleştirdiği görüşmeye ilişkin bilgiler veren Başkan Yılmaz, ilçede yürütülen sanatsal çalışmalar ve tarihi değerleri canlandırma için destek sözü aldığını söyledi. Başkan Yılmaz, “Silivri’de Bizans, Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyeti ile devam eden, 7 bin yıl geriye giden bu tarihi dokunun canlandırılması, Silivri’nin turizmle buluşturulması ve tarihi eserlerinin restore edilmesi bağlamında Sayın Demircan’la çok verimli, hızlı ve güzel bir fikir alışverişinin yapıldığı bir toplantı gerçekleştirdik. Kültür anlamında 6 ay boyunca etkinliklerin bitmediği bir Silivri için sanatsal çalışmalar ile destekleyeceklerini ifade etti. Bunun detaylarını ilerleyen günlerde sizlerle paylaşacağız. Yine Sayın Bakan Yardımcımıza Çanakkale şehitliklerinde bulunan gençlik kampında Silivrili gençlerimizin yatılı seyahat yapması konusunda girişimde bulunduk. Gençlerimizin oradaki mücadele ruhunu yerinde anlamaları için faydalı bir adım oldu. Yine Silivrimizin tarihini Türkiye’de duyurabileceğimiz bir film çekilmesiyle ilgili görüşme gerçekleştirdik. Osmanlı İmparatorluğu’nun 2. Sultanı Orhan Gazi’nin Bizans prensesiyle Kale Park’ta evliliğini konu alan bir filmin çekilebileceğini, Kültür Bakanlığımızın da desteğiyle büyük bütçeler olmadan festival filmi havasında olacağını konuştuk.” dedi.

“SIFIR ATIK, KREŞ VE GÜNEŞ ENERJİLİ ELEKTRİK ÜRETİMİ PROJELERİMİZİ TAKİP EDİYORUZ”

Üçüncü durağının İller Bankası olduğunu ifade eden Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, birçok projesinin ilgi ile karşılandığını ifade etti. İller Bankası Genel Müdür Yardımcısı Emrah Baydemir ve İller Bankası Uluslararası İlişkiler Daire Başkanı Şevket Altuğ Taşdemir’le bir araya gelen Başkan Yılmaz, ziyaret detaylarına yönelik şunları söyledi:

“Dünya Bankası’nın 5 yıl ödemesiz, 25 yıl % 2 faizle kredileri var. Yanılmıyorsam çok ciddi bir kredi dilimi var. Bizler de projelerimizi sunmuştuk. Bunlardan birisi Engelli Yaşlı Koordinasyon Merkezimizin de içerisinde olduğu Güneş Enerjisi ile Elektrik Üretimi(GES) projesiydi. Belediyemizin ve yan kuruluşlarının ihtiyaçlarını karşılayacak bir şekilde projelerimizi sunmuştuk. Çeşitli mahallelerimize kreş ile alakalı projemizi sunmuştuk. Sıfır Atık Projesi konusunda, birincisi çöplerin doğru toplanabilmesi, ikincisi kamu binalarından başlanıp ayrıştırma modelli çöp kovalarının kullanılmasını ve Mevlüt Uysal döneminde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yapmış olduğu, pet şişeyi attığınızda toplu taşıma kartınıza kontör yüklendiği sistemli cihazların kullanıldığı bir sistemi görüştük. Silivri Belediyesi’nin bünyesinde bir Atık Ayrıştırma Merkezi’nin yani çöplerin o merkezde otomatik sistemlerle ayrıştırıldığı, Avrupa’da yapıldığı gibi daha sonra katı atık deposuna da az bir çöpün gittiği bir projenin de içinde bulunduğu Sıfır Atık Projemizi sunmuştuk. Bununla ilgili İller Bankası’nın Genel Başkan Yardımcıları ve Daire Başkanlarıyla görüştük. Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum da bu konuya ilgiyle yaklaştı. Allah razı olsun, konuyla ilgili talimatları oldu. Kredilerimiz de onaylanırsa önümüzdeki günlerde çok uygun ödeme koşullarıyla bunlarında takipçisi olacağız.” şeklinde konuştu.

“GENÇLİK MERKEZİ VE HÜKÜMET BİNASI SÖZÜ ALDIK”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile yapılan ziyaretle ilgili görüşme detaylarını anlatan Başkan Yılmaz, Gençlik Merkezi ve Yeni Hükümet Konağı gibi projelere söz aldığını aktardı. Başkan Yılmaz, “İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu beyefendiyi ziyaret ettik. Her zamanki gibi Silivri’ye selamları oldu. Bizi çok sıcak karşıladı. Silivri ile ilgili projelerde burada söylediği sözlerinin arkasında olduğunu belirtti. İlçe Emniyet Müdürlüğü binamızın ruhsatını verdik. 45 gün içerisinde ihalesi sonuçlanmış olacak. Ruhsatını verdiğimiz Selimpaşa’daki karakolumuz ihale aşamasında. Silivrimizin girişinde herkes için işkenceye dönüşen denetim noktasının oradan daha uygun bir yere taşınması gerekiyorsa da kaldırılması noktasında İçişleri Bakanımızın İstanbul İl Emniyet Müdürüne talimatları oldu. Kontrol noktasının arkasında Emniyet Müdürlüğümüze ait lojmanlar var. O lojmanların depremle ilgili sıkıntıları var ama yeni yapılacak Emniyet Müdürlüğü içerisinde lojman olacağından dolayı o kapsamda yıkılarak Belediyemize ait arsa ile birleştirilip Gençlik Merkezi haline dönüştürülmesi için bir takas sözü aldık. Silivri’nin yine bir Hükümet Konağına ihtiyacı var. Hükümet Konağının içinde olması gereken bütün birimler Silivri’nin dışında parça parça dağılmış ve birçoğu da kira ödüyor. Birimlerin bir arada toplanacağı bir Hükümet Binasının yeri, istişareler ile belirlendikten sonra İçişleri Bakanımız kendisi yapacağına dair bir söz verdi. İnşallah gerçekleşirse de mevcut Hükümet Konağımızı bir Kent Müzesine çevirmeyi planlıyoruz.” dedi.

“CEZAEVİNİN İSMİ DEĞİŞTİRİLECEK”

Silivrililerin dertlendiği konulardan biri olan Silivri Cezaevi’nin isminin değiştirilmesiyle ilgili talepte bulunduğunu belirten Başkan Yılmaz, “Stratejik plan toplantısında sizlerle paylaşmıştım. Silivri dendiğinde Silivri Cezaevi soruluyor veya Silivri Cezaevi ile ilgili bir anekdot anlatılıyor. Silivri Cezaevinin isminin değiştirilmesi konusunda İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun yine talimatları oldu. Adalet Bakanımızla da görüşüldü. İnşallah en kısa sürede cezaevinin adı değiştirilmiş olacak.” diye konuştu. 

“YATIRIMLARI İLE ÖRNEK OLAN BİNALİ YILDIRIM’IN SELAMINI GETİRDİM”

TBMM eski Başkanı Binali Yıldırım’ın selamlarını getiren Başkan Yılmaz, “Sayın Binali Yıldırım’a bir nezaket ziyaretimiz oldu. Kendisiyle fikir alışverişinde bulunduk. Vizyonuyla, misyonuyla ve yaptığı yatırımlarla Türkiye’deki örnek devlet adamlarından, örnek şahsiyetlerden birisi. Onun da Silivri’de yaşayan tüm vatandaşlarımıza selamları var.” şeklinde konuştu.

“50 DÖNÜM KÜLTÜREL ALAN, 35-40 DÖNÜM MİLLET PARKI”

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile görüştüğünü ifade eden Başkan Yılmaz, Millet Parkı sözünün devam ettiği ve proje yeriyle ilgili toplantı yapıldığını aktardı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığından çöp konteynırı ve çöp kamyonu noktasında destek alınacağını ifade eden Başkan Yılmaz, şunları söyledi: “Bakanımızın Millet Parkı sözü devam ediyor. Yeri ile alakalı fikir alışverişinde bulunduk. Hali hazırda Mimarsinan Mahallesi’ndeki 180 dönümlük arazinin mera vasfında olması ve 10 yıllığına da bir şahsa ıslah nedeniyle kiraya verilmesi ve sözleşmenin iptalinin biraz zaman alacağından, meradan çıkış noktasında da ciddi sıkıntılar olacağından alternatif çözümler üzerine konuştuk. Birkaç yer konusunda görüşmeler devam ediyor. Netlik kazanması durumunda sizlerle paylaşacağız. İller Bankasındaki Sıfır Atık Projemize destek olacağını belirtti. İller Bankası Genel Müdürünü arayıp Silivri’yi bu konuda desteklemeleri gerektiğini ve bir engel çıkmaması konusunda talimatları oldu. Bu bağlamda önümüzdeki hafta Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız Belediyemize 500 adet çöp konteynırı ve 2 adet çöp toplama kamyonunu hibe olarak verecek. Millet Parkı Projesi esasında Spor, Çevre ve İçişleri Bakanlığının ortak bir projesi olacak. İçerisinde Hükümet Konağı’nın, Gençlik Merkezi’nin ve Kültür Merkezi’nin olduğu bir Millet Parkı planlıyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanımızla bu parka Kültür Merkezi’nin yapılması konusunda hemen hemen fikir birliğine vardık. Bunları başarabilirsek 50 dönüm alanda, içerisinde Kültür Merkezi’nin, Gençlik Merkezi’nin ve Hükümet Konağı’nın olduğu, yaklaşık 35-40 dönüm de parkın yer aldığı bir Millet Parkını Silivri’ye hediye etmek inşallah bu meclise ve bizlere nasip olur.”

“TÜM BU ARAZİLERİN İRTİFA HAKKINI 30 YILLIĞINA ALACAĞIZ”

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürü Tufan Büyükuzun ile görüşmesinden detaylar paylaşan Başkan Yılmaz, “Tahsisini istediğimiz yerler var. Buralar kar amacı güdecek yerler değil, hep sosyal, kültürel ve otopark noktasında şehre kamu hizmeti yapma noktasında talepler. O yüzden terki konusundan vazgeçelim, tahsis konusunda yardımcı olalım, hızlı bir şekilde 1-2 haftaya halledelim hepsini dedi. Kaymakamlık arkasındaki yerin Silivri Belediyesi’ne tahsisi yapılmış olmalı. Ücretsiz otopark olarak şuan Silivri halkına hizmet ediyor. Birde burada köylerimizi, mahallelerimizi ilgilendiren bir konu var. Köy tüzel kişiliği iken Belediyemize devrolan arazilerin, muhtarlıkların, düğün salonlarının, dükkânların mesela Değirmenköy’de Hazine arazisi üzerine Belediyemizin yaptığı binalar var. Bir muamma. Kira Milli Emlak mı Belediyeye mi ödenmesi gerekiyor. Belediye bunu ihale edebilir mi edemez mi? Yok ecrimisil alabilir mi alamaz mı? Bu gibi tartışmalara da son nokta koymak için tüm bu arazilerin irtifa hakkını 30 yıllığına Silivri Belediyesine alacağız. Bu irtifa ile tasarrufları kullanıp bu 2b arazilerinin üçüncü şahıslara satılmasının önüne geçmiş olacağız. Önümüzdeki hafta Milli Emlak Avrupa Yakası Genel Müdürü Kadir Bey ile görüşüp hızlıca noktalayacağız.” dedi.

KÜÇÜKSİNEKLİ’YE GENÇLİK KAMPI, DANAMANDIRA’YA TARIM PARKI ÖNERİSİ

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı İhsan Selim Baydaş ile de görüşen Başkan Yılmaz, Silivri Stadı’na bir heyetin incelemede bulunmak için geleceğini ifade etti. Mahallelerdeki spor sahası eksikleri ile ilgili bilgiler aktardığını ifade eden Başkan Yılmaz, “Spor Bakan Yardımcımız İhsan Bey de Gençlik Merkezimizin ve Millet Parkımızın Silivrimize kazandırılmasını istiyor. Biliyorsunuz Küçüksinekli’de bir gölet ve ormanlık arazimiz var. Daha önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ndeydi. İBB burasını optimal bir şekilde işletemeyeceğinden bakanlığa geri iade etmişti. Biz buranın tahsisini istedik. Spor Bakanımıza, ‘Gelin alana birlikte bakalım. İçerisinde bungalov evler olan bir Gençlik Kampı yapalım’ dedim. Yine Tarım Bakanlığına da Tabiat Parkı olan ama daha önce Esenyurt Belediyesi’nin kullanımına açılan Danamandıra’daki yaklaşık 4 bin dönümlük arazinin çocukların, gençlerin doğayla tanıştığı, tarım ve hayvancılıkla haşır neşir olabileceği bir Tarım Parkı yapılması için Tarım Bakanımızdan bir randevu talep ettim. Önümüzdeki günlerde görüşme gerçekleştireceğiz. Ama öncesinde Spor Bakanlığından bir heyet depremde zarar gören Silivri Stadı’na ne yapılacağı konusunda ilçemize gelecek. Selimpaşa gibi büyük mahallelerimizin futbol sahası yok. Spor Toto Teşkilatı üzerinden bu alanlara spor tesisleri yapılması noktasında heyetle bir arada olacağız. Heyet geldiğinde meclis üyelerimizin de temsilci seçip bu temaslarda yanımızda bulunmasını düşünüyorum.” açıklamasında bulundu.