Başkan Yılmaz'dan Basın Bayramı Mesajı

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajında, 'Basın mensupları, halkın haber alma ihtiyacını yerine getiren ve kamu adına görev yapan önemli şahsiyetlerdir' dedi.

Başkan Yılmaz'dan Basın Bayramı Mesajı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Başkan Yılmaz’ın mesajı şöyle:  

“Türk basını 24 Temmuz 1908 tarihinden itibaren yeni bir döneme girmiştir. Sansür memurlarınca denetlenen ve kontrol edilen gazetelerdeki bu uygulamaya son verilmesiyle demokrasi ve özgürlük adına önemli bir adım atılmıştır. Bu önemli hadise ülkemizde 73 yıldır ‘Gazeteciler ve Basın Bayramı’ olarak kutlanmaktadır.

111 yıl önce kaldırılan sansür sorasındaki gelişmelere bakıldığında, ifade ve düşünce özgürlüğü anayasa ile güvence altına alınmış, Türk toplumu sosyal, kültürel, politik ve ekonomik alanlarda ilerleme göstermiştir. Bu yüzden basının ne kadar önemli bir görevi olduğunun farkındayız.

Basın mensupları, halkın haber alma ihtiyacını karşılayan ve kamu adına görev yapan önemli şahsiyetlerdir. Yönetim ile vatandaş arasında köprü görevi gören; yorumları, gözlemleri ve tarafsız duruşları nedeniyle demokrasimizin vazgeçilmez unsurlarından biridir.

Gazeteciler objektif duruşlarından ve meslek ilkelerinden vazgeçmemelidir. Gerçeği yansıtmayan mesnetsiz yayınlardan kaçınmalı, kamuoyunu aydınlatma ve bilgilendirme vazifesine hassasiyet göstermelidir.

Geçmişten günümüze ilçemizin ve ülkemizin gelişmesine önemli katkılar sağlayan basın mensuplarımızın zor şartlar altında görev yaptıkları hepimizin malumudur. Bir yandan dijital çağın hızla ilerlemesiyle matbu yayıncılığa duyulan ilginin azalması, diğer yandan yaşanan ekonomik sorunlar çalışma şartlarını her geçen gün zorlaştırmaktadır.

Yapılacak yasal düzenlemelerle basın mensuplarının daha iyi şartlarda hizmet sunmalarına imkan sağlanmalıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘Basın milletin müşterek sesidir.’ Dün olduğu gibi bugün de basın mensuplarımızın yanında olmaya devam edeceğiz.

Bu düşüncelerle, ilçemizde görev yapan basın mensuplarımız başta olmak üzere tüm gazetecilerin 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutlar, sağlık ve başarıları dilerim.”