Başkent Üniversitesi Heyeti Silivri'deydi

Geçtiğimiz günlerde bir araya gelen Prof.Dr. Mehmet Haberal ile Başkan Işıklar'ın Silivri'ye üniversite kurulması konusundaki görüş birliğinin ardından Başkent Üniversitesi'nden heyet kuruluş çalışmaları için Silivri'ye geldi.

Başkent Üniversitesi Heyeti Silivri'deydi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, geçtiğimiz günlerde Başkent Üniversitesi Kurucu Rektörü, Dünya Organ Nakli Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Haberal’ı Ankara’da ziyaret etmiş ve ilçeye üniversite kuruluşu konusunda görüş birliğine varmıştı. Gıda, Tarım ve Hayvancılığı Geliştirme Merkezi ile Tarım ve Gıda Teknolojileri Fakültesi kurulması konusunda talimat veren Haberal, kuruluş çalışmaları için ekiplerini Silivri’ye gönderdi.

IŞIKLAR: “BU ADIM BÜYÜK BİR MEŞALE OLACAK”

Başkent Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdülkadir Varoğlu, Başkent Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitü Müdürü Prof.Dr. Füsun Eyidoğan, Başkent Üniversitesi İstanbul Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Başhekimi Doç.Dr.Ahmet Serdar Karaca Başkan Işıklar’ı makamında ziyaret etti. Silivri’nin avantajlarını ve jeopolitik konumunu anlatan bir sunum yapan Işıklar: “Başkent Üniversitesi’nin ve Prof. Dr. Mehmet Haberal hocamızın dünya çapındaki başarısını biliyoruz. Bu başarının gıda, tarım ve hayvancılıkla daha komplike şekilde Silivri’ye ve bölgeye taşınmasıyla, bu adım büyük bir meşale olacak” dedi.

HEYET BÖLGEDE İNCELEMELER YAPTI

Protokol süreci, tahsis sürecinin tarihlendirilmesi ile ilgili yapılan görüşmelerin ardından Başkent Üniversitesi heyeti, Gümüşyaka’da bulunan üniversite alanında incelemelerde bulundu. Belediye Başkan Yardımcıları ve Belediye Meclis Üyeleri’nin de eşlik ettiği heyet, Başkan Işıklar ile birlikte Silivri Belediyesi Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi ile Özel TÜRAM Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni de ziyaret etti.