Bataklığa düşen köpek son anda kurtarıldı

Türkiye Petrolleri Petrol Dağıtım A.Ş.'nin Silivri Çanta Mahallesi'nde aylardır devam eden arama çalışmalarında felaketin eşiğinden dönüldü.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Bataklığa düşen köpek son anda kurtarıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bir süredir devam eden yer altı kaynakları arama çalışmalarının sürdürüldüğü bölgede vatandaşların ve derneklerin tüm ikazlarına rağmen çevre güvenliği almadan çalışan TPPD'nin arama tesisinde açılan bataklık çukurlara önceki gün iki köpek düştü. Bölgede gerçekleşen yağışlar sonrası toprak yolun kaygan bir zemin oluşturması nedeni ile araçlar için tehlike saçan tesis, aynı zamanda alınmayan çevre güvenliği nedeniyle bölgede yaşayan insanlar için de tehlike arz ediyor. Özellikle çocuklar ve sokak hayvanları için büyük risk oluşturan tesisin çevre güvenliğinin alınması ile ilgili defalarca yapılan ikazlara aldırış etmeyen TPPD'nin arama çalışması yaptığı alanın hemen yanı başında Silivri Hayvan Hakları Derneği'nin bir tesisi ve hemen karşısında Ayfer Kartal adlı bir vatandaşın bakımını üstlendiği yüzlerce kedi ve köpek yaşıyor. 
Önceki gün meydana gelen olayda Ayfer Kartal'a ait iki köpeğin tesis tarafından çevre güvenliği alınmadan açılan ve açık bırakılan bataklık çukurlara düşmesi sonrası bölgedeki hayvanseverler TPPD'ye tepki gösterdi. Kartal'ın sosyal medya hesabından paylaştığı görüntülerde bir köpeğin bataklığa düştüğü ve batmaya devam ederken fark edilerek kurtarıldığı görülüyor. Ölümün eşiğinden dönen köpeğin sağlık durumunun iyi olduğu, bataklığa düşen diğer köpeğin de kendi çabalarıyla çukurdan çıkmayı başardığı öğrenildi. 


HAYKURDER "Acilen tedbir alınmalı"
Hayvanları Koruma Kurtarma ve Yaşatma Derneği Başkanı Erman Paçalı yaşanan olay hakkında bir basın açıklaması yaparak TPPD'yi görevde ihmali olanlar hakkında soruşturma başlatmaya ve bölgede ivedilikle tedbir almaya davet etti. Paçalı yaptığı açıklamada "TPPD bu bölgede yaklaşık 4-5 aydır çalışıyor. Felaket zaten geliyorum dedi daha önce. Bu tesiste çalışma yürüten TPPD yetkilileri çevre güvenliği almaları konusunda defalarca uyarılmalarına rağmen bu uyarıları dikkate almadılar. Geniş bir alanda çalışıyorlar. Hemen önü toprak yol ve bu çukurlar yola çok yakın. Hem bölgeden geçen araçlar için, hem o bölgede yaşayan insanlar için hem de o bölgede yoğun olarak barınan hayvanlar için büyük tehlike saçıyor. Tesisin hemen yanında ve tam karşısında iki ayrı merkez var yoğun olarak kedi ve köpeğin konakladığı. Bunlardan biri Silivri Hayvan Hakları Derneğine diğeri de Ayfer Kartal adlı hayvansever bir vatandaşımıza ait. Yüzlerce kedi ve köpeğin hemen dibinde bu kadar tedbirsizce çalışmak bu hayvanların can güvenliğini alenen hiçe saymaktır. Uyarılmalarına rağmen felakete davetiye çıkartıyorlar. Yaşanan bu olayda durumun fark edilmesi üzerine müdahalede bulunuldu. Fakat geç kalınabilirdi de. Silivri'deki ilgili kurumlarımızı bu konuda acilen harekete geçerek tesise müdahale etmeye ve önlem almaya davet ediyoruz. TPPD yetkilileri de bu olayda ihmali bulunan personeller hakkında gerekli işlemleri yapmalı ve acilen tesiste önlem almalıdır. Aksi çok vahim sonuçlar doğuracaktır ve bu çok açıktır. HAYKURDER olarak bu hususta ayrıca Pazartesi günü Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile de, TPPD Genel Müdürlüğü ile de, Silivri Kaymakamlığı ile de görüşeceğiz. Umarız gereken yapılır" dedi.