BDP'liler Rıdvan Turan'ı ziyaret etti

BDP Grup Başkan Vekili Bengi Yıldız, BDP Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal ve İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel, Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan SDP Genel Başkanı Rıdvan Turan'ı ziyaret etti

BDP'liler Rıdvan Turan'ı ziyaret etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yapılan görüşmenin ardından açıklama yapan Akın Birdal, "Barış ve Demokrasi Partisi olarak, grubumuzda son Devrimci Karargah adı altında yapılan Sosyalist Demokrasi Partisi Toplumsal Özgürlük Platformu'na yönelik bir operasyon üzerindeki hukuksuzluğa ve haksızlığa dikkat çekmek için ziyaret ettik" dedi.


Birdal, "Yapılan operasyon sadece düşünce ve örgütlenme özgürlüğüne yönelik bir operasyon değil, aynı zamanda demokrasiye yönelik bir operasyon, hukukun güvenliğine yapılan bir operasyondur. Kuşkusuz buradaki operasyon rastlantı değil. Birincisi SDP ki şu anda onun ilk genel başkanı olan ve onursal genel başkanı olarak da bundan çok büyük üzüntü duyuyorum. Çünkü partimiz diğer siyasi partiler gibi demokrasinin olmazsa olmazı olarak kurulduk biz. Demokratik siyaset yapan, demokratik barışçıl bir parti olarak kurulduk ama bu operasyon bir defa sol ve sosyalistlerin birliğine yönelik bir saldırıdır. İkincisi boykot cephesinde yer alarak evet ve hayıra mecbur kalmaya ve yeni bir seçenekle 13 eylülden itibaren demokratik sivil bir anayasa sürecinin başlatılması konusunda irade ortaya koyan arkadaşlar. Üçüncüsü de doğrusu Türkiye'nin demokratikleşmesi, özgürleşmesi ve barış içinde bir arada yaşaması için Kürt siyasi hareketiyle birlikte mücadele etmeyi gündemine almış partilerdir. Biliyorsunuz uzun bir süredir çatı partisi, şimdi demokrasi için birlikte adlandırılan birde buluşma süreci var. Şimdi bu saldırılar buna yönelik yapılmıştır ama çok talihsiz bir operasyon. Ne diyebilirim ki karargahla uzaktan yakında ilişkileri var nede Hanefi Avcı ile uzaktan yakından ilişkileri var. Hanefi Avcı bir güvenlik sorumlusudur ve de sol sosyalist hareketler üzerinde adı iyi anılmaz ve iyi hatırlanmaz . Şimdi onunla yan yana arkadaşlarımızın komşu yapılmasını büyük bir haksızlık olarak görüyoruz ve arkadaşlarımızın bir an önce salıverilmelerini istiyoruz" diye konuştu.

Birdal sözlerini şöyle sürdürdü: "Ama biz bu konuyu TBMM'nin gündeminden uzak tutmayacağız Dün zaten İnsan Hakları İnceleme Komisyonu üyesi olarak komisyonun gündemine taşıdık ve önümüzdeki hafta bir alt komisyon oluşturulacak. O alt komisyon, gerek Silivri gerekse Tekirdağ'daki işkence ve kötü muamele iddialarını yerinde inceleyecek ve bu durumu uluslararası platforma da taşıyacak. Demokratik kamuoyunun ilgisini istiyoruz ve bekliyoruz. Bunun için de harekete geçeceğiz. Bundan sonra ilgimiz ve ilişkimiz sürecektir. Çünkü biz kendimize yapılmış bir saldırı olarak görüyoruz bunu. Çünkü biz demokrasiden, barıştan, emekten, kardeşlikten yana olan bir partiyiz ve bu saldırıyı bize yapılmış kabul ediyoruz. Bu nedenle biz de parti olarak güçlü bir refleks ortaya koyacağız."


BDP Grup Başkanvekili Bengi Yıldız ise "Hakim beye de belirttim, biz bu süreci, hem KCK operasyonlarını hem de Devrimci Karargah adı altında tezgahlanan operasyonları siyasi davalar olarak görüyoruz. Bir taraftan direniş içinde olan Kürt muhalefetini legal alandaki seçimlerdeki başarılarından sonra sürekli bu operasyonların gerçekleştiğini görüyoruz. Şimdi de boykotla beraber işte Kürtlerle ittifak halinde olan devrimci güçlerin bu operasyonlarla birlikte gözaltına alınıp tutuklandığını görüyoruz."


Heyet burada yaptıkları açıklamaların ardından Silivri Cezaevi'nden ayrıldı.

Kaynak: İHA