Behiç Kılıç son yolculuğuna uğurlandı

Böbrek yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Türk medyasının usta isimlerinden Behiç Kılıç (60), meslektaşlarının omuzlarında son yolculuğuna uğurlandı. Eşinin tabutuna sarılan Peyman Kılıç, 'Beni iyileştirdin, sen nereye gittin?' diyerek gözyaşı döktü

Behiç Kılıç son yolculuğuna uğurlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyesi, sarı basın kartı sahibi, gazeteci yazar Behiç Kılıç için bugün Ataköy Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Tören öncesi cami avlusunda Behiç Kılıç’ın eşi Peyman ile kızı Pınar Kılıç taziyeleri kabul etti. Bir süre eşinin tabutu başına giderek sarılan Peyman Kılıç, “Beni iyileştirdin. Sen nereye gittin” diyerek gözyaşı döktü. Tören boyunca gözyaşlarını tutamayan Peyman ve kızı Pınar Kılıç’ı yakınları teselli etti. Törene, Eski bakanlardan Sadettin Tantan, MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener Meral Akşener, Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, DSP Eski Genel Başkanı Zeki Sezer, Türk Edebiyatı Vakfı Genel Başkanı Servet Kabaklı, Can Ataklı, Mehmet Sevigen, İlham Gencer, Vedat Yenerer, Ergin Konuksever, Rahmi Özkan, Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. Hilmi Bengi’nin yanı sıra yakınları ve meslektaşları katıldı.

Gazeteci- Yazar Can Ataklı, Behiç Kılıç için “Gerçek bir gazeteciydi, 30-35 yıl önce beraber çalıştığımız ağabeyimiz. Gazeteciliğini çok önemle izlediğim biriydi. Dişiyle tırnağıyla meşakkatini çekenlerden biriydi. Bu mesleğe hakikaten çok emek verdi. Son dönemlerde kendi inandığı doğrultuda bence örnek oldu dik durmayı başardı. Ama ömrü vefa etmedi. Genç yaşta basınımız adına daha vereceği çok şey varken ölmesi üzücü tabii ki” dedi.

Sadettin Tantan da, “Behiç Kılıç, Bab-ı Ali’nin yetiştirdiği ender gazetecilerden biriydi. Çok eski, değerli arkadaşımızdı. Son günlerde biraz rahatsızlık çekiyordu. Duruşuyla çok önemli görevler ifa ettiğini düşünüyorum” diye konuştu. Meral Akşener, “Samimi bir vatansever, iyi bir yazarını kaybettik. Türkiye’yi her dakika yasta yatağında bile düşünen yazan bir yazarını kaybettik. İnşallah yeni yetişen geçler Behiç bey’in yerini doldururlar. Ailesinin başı sağ olsun” dedi.
Behiç Kılıç’ın avukatı Rahmi Özkan ise, “25 yıldır avukatlığını yapıyorum. Tüm basın davalarını ben takip ettim. Sık sık bir araya gelir durum değerlendirmesi yapardık. Hatta bir davası ile ilgili görüşmek için iki gün önce mesaj attım. Dönmeyince telefon açtığımda ölüm haberini aldım. Allah rahmet eylesin çok değerli bir insanı, gazeteciyi kaybettik” dedi. Kılıç’ın cenazesi kılınan cenaze namazının ardından Silivri’deki aile mezarlığında toprağa verildi.