Belediye Başkanı Özcan Işıklar'dan özel açıklama

Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, savcı nezaretinde akşam saatlerine doğru Silivri Belediyesi'nin Ek Hizmet Binasına geldi. Temizlik hizmeti ihalesinde yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla gerçekleştirilen incelemelerde ihale ile ilgili çok sayıda evrağa el konuldu

Belediye Başkanı Özcan Işıklar'dan özel açıklama
TAKİP ET Google News ile Takip Et

(SHA)-Silivri Belediyesi'nde, çöp hizmeti ihalesinde yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla başlatılan polis incelemesi son erdi.
Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, savcı nezaretinde akşam saatlerine doğru Silivri Belediyesi'nin Ek Hizmet Binasına geldi. Temizlik hizmeti ihalesinde yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla gerçekleştirilen incelemelerde ihale ile ilgili çok sayıda evrağa el konuldu.
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, yapılan polis baskını ile ilgili olarak Haber Ajansımıza açıklama yaptı. Işıklar açıklamasında, "Bugün itibariyle saat 14.00'de savcılığın yazısı üzerine belediyemizin yaptığı temizlik hizmet alımı ihalesini 10/12/2010 tarihinde, yani bundan 11 gün önce sonuçlanan ihale ile ilgili belgeleri savcılığın talebi üzerine istediklerini öğrendik. Bu tip gelişmeleri burada çok yaşanan bilinen şeyle değil. Özellikle biz ilçemizde bu güne kadar 19 aylık görev süremizde bundan önce yaşanmış buna benzer kamunun zarara uğratılması, bu tip hizmet alımlarında kamunun bu konuda suistimallere yapılması konusunda bayrak açarak geldik. Bizim geliş sebebimiz halkımızın bizi buraya seçme sebebi iledir. Biz bunlara son vermek niyetiyle geldik. Yine bu çabanın bu direncin sonucunda böyle bir sansasyonel haberler kirletilmek isteniliyor. Bizim en çok dikkat ettiğimiz, en çok önem verdiğimiz konu bu. Kamunun hakkını korumak, yetimin, halkın çıkarlarını korumak adına yaptığımız mücadelenin kirletilmesine dönük bir çaba. Ama bunun sonuç vermeyeceğini hepimizde göreceğiz" diye konuştu.
İhale işlemlerine ilişkin bilgiler veren Başkan Işıklar, "Hepimiz bildiğiniz gibi temizlik ihaleleri, bir komisyon marifetiyle yapılır. Bu komisyon yılın başında bütçemizi ayırırız. Bu bütçenin içerisinde ihalenin yapılması yetkisi ilgili müdürlüğün bir komisyonun yetkisindedir. Bizim hiçbir şekilde buraya katılanlarla görüşmemiz, onları tanımamız bile mümkün değil. Kaç firma teklif aldığını en son onay verilirken belediye başkanı bilir. Bu aşamada ben yıllardır Silivri Belediyesi'nde daha önce başkan yardımcısı olarak görev yaptığım dönemlerde dahi bu tip söylentilerin, bu tip suistimallerin kesinlikle üstüne gitmekte daha önceki görev yaptığımız dönemlerde de bilinen bir tavrımız vardır" dedi.

"BEN BU İHALEYİ ALDIM, BENİM HAKKIMI KORU"
Soruşturmanın içeriğine ilişkin açıklamalarda bulunan Işıklar, "Temizlik ihalesi bitmiş. Bu ihaleyi kendisinin aldığını söyleyen bir firma, Trabzonspor'da başkanlık yaptığını söyleyen, yanında sanıyorum Fatih eski belediye başkanıydı, ihale bittikten sonra zarflar açıldıktan sonra yanıma geldiler. Bana söylediği şey şu 'Başkan ben bu ihaleyi aldım, benim hakkımı koru'. Hayırlı olsun aldınızsa hayırlı olsun. Ben tekliflerin ne olduğunu bilmiyorum. Komisyon netleştirecek incelemesini yapacak, bize bilgi verecek, o zaman bizde bilgileneceğiz. Eğer aldıysanız hayırlı olsun dedim. 'Benim hakkımı koru'; peki aldıysanız korunacak bir hak nasıl olabilir bilmiyorum. 'Ben SODEP'in kurucusuyum, SHP'nin kurucusuyum, ben CHP'liyim, bizim burada bir hakkımız olacak, sizi burada biz var ettik, bu işleri biz alacağız' dedi. Beyefendi dedim; ihaleye alma şartları içinde şartnamede SODEP'i kurana veya halkçı partiyi kurana, CHP'yi kurana verilecek diye bir madde yok, öyle bir usul de yok. Ben hiçbir ihaleyi yapılış biçiminden sonuna kadar girmem bakmam sonuçlarına. Sadece gelir arkadaşlarımın incelemelerinden değerlendirmelerinden sonra onayımızı veririz, ihale yürürlüğe girer. Biz onay makamıyız, bunun dışında arkadaşlarımız bir değerlendirme yapacak. Aldıysanız hayırlı olsun; alamadıysanız bir eksiğiniz, bir yetersizliğiniz varsa benim bunda yapacağım bir şey yok. Partili olmak kriter değil. Ben de 31 senelik partiliyim, hiç bu sıfatımdan dolayı hiçbir yere gidip böyle iş talebimde olmadı, böyle bir anlayışta olmaz, biz buna karşıyız. Böyle suistimalleri önlemek için biz buradayız. Geçmiş dönemde yaşanan trajedileri ben bir daha burada yaşatmak istemem. 50 senedir ben buradayım ve burada yaşamaya devam edeceğiz" diye konuştu.
Başkan Işıklar, söz konusu firma sahibinin 'Beyefendi ben size sorarım, ederim' edasında kalkıp gittiğini savunarak, "Burada öyle bir suç duyurusunda bulunmuş. Sonradan arkadaşlardan öğrendiğimiz bilançosu eksikmiş, eksik olduğu içinde, eksik evrakla ihale girdiği içinde elenmiş konu bundan ibaret" dedi.

"HİÇBİR MÜFETTİŞE İFADE DAHİ VERMEDİM "
Böyle bir olayla ilk defa karşılaştığını ifade eden Başkan Işıklar, "Biz Silivri Belediyesi olarak seçildiğimiz günden bu yana ve geçmişten bu yana, daha önce 1994 yılından 2004 yılına kadar belediye meclis üyesi, belediye başkan yardımcısı olarak görev yaptım. Hiç bir soruşturma hiçbir ifade dahi vermedim hiçbir müfettişe. 16 yıldır görev yapıyorum ilk defa böyle bir olayla karşılaştım. Ama bunun son olmayacağını biliyorum. Büyük rantlara sahip olan Silivri'de, biz belediyede bu direncimizi göstermeye devam edeceğiz" diye konuştu.

"HİÇBİR ŞEKİLDE BİR SUİSTİMAL VEYA KAYIRMA YOKTUR"
"Efelikle bu işlerin olamayacağını" ifade eden Başkan Işıklar, "Öyle partiliymiş, öyle efelikler yaparak insanları tehdit ederek, şantajlar yaparak burada herhangi bir uygulama yapılamayacağını kamuoyu öğrensin. Bu vesile ile bunun sonucunda ben arkadaşlarıma da sonsuz güvencim var. Hiçbir şekilde bir suistimal veya kayırma yoktur. Öyle bir şey mümkün değildir. Bu soruşturma ve inceleme sonunda gerekli tazminatlar gerekli davaları açacağız bunun hesabını da soracağız. Böyle kamuoyunu huzursuz etmenin cezasını adalet önünde ödeyeceğini inanıyorum" şeklinde konuştu.
Öte yandan saat 23.00 sıralarında incelemelerini tamamlayan polis ekipleri, içinde evrakların bulunduğu iki adet siyah poşetle buradan ayrıldı.