Belediye Başkanı Yılmaz, koltuğunu devretti

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, 23 Nisan öncesinde sembolik olarak koltuğunu Gazi İlkokulu öğrencisi Melike Çimen'e devretti.

Belediye Başkanı Yılmaz, koltuğunu devretti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesinde makamını sembolik olarak Gazi İlkokulu 4-B sınıfı öğrencisi Melike Çimen’e devretti.

Belediye Başkanı Yılmaz, koltuğunu devretti

Koltuğu devralan çocuk başkan Çimen, öncelikle tüm çocukların bayramını kutladı, hemen ardından ilgili birim müdürlerini arayıp taleplerini iletti. Başkan Melike Çimen, yaz tatili öncesinde ilçedeki tüm okulların ihtiyaçlarının giderilmesi, Gazi İlkokulu’na asfalt dökülmesi ve okullara kapalı spor salonları yapılması talimatını verdi.

Belediye Başkanı Yılmaz, koltuğunu devretti

YILMAZ: “YARIN BU KOLTUKLARDA SİZLER OTURACAKSINIZ”

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Çocuk Başkan’ı tebrik ederek, “Bugün, bundan 99 yıl önce 23 Nisan’da kurulan ilk meclisimizin kuruluş yıldönümü. Bu meclisin önemi çok büyük. Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu meclisi kurarak Türkiye’den tüm dünyaya şunu haykırdı; ‘Türkiye bağımsız bir devlettir, işgal edilemez, bağımsız bir şekilde yaşamasının önüne geçilemez.’ 23 Nisan’ın dünyada başka bir örneği daha yok. Tek çocuk bayramı olarak çocuklara armağan etti. Çocuklar bizim geleceğimiz, geleceğimizi inşa edecek yegâne varlıklarımızdır. Sizlerin huzurunda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve bu ülkenin bağımsızlığı için canını veren tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Çocuklarımıza düşen görev atalarına yakışan bir nesil olmaktır. Bu da çok çalışmaktan geçiyor. Derslerinize iyi çalışıp ülkesini, milletini ve devletini karşılıksız seven bir nesil olmalısınız. Kültürle, sanatla, tarihle ilgilenmenizi istiyorum. Her şeyden önemlisi annelerinizi, babalarınızı ve eli öpülesi öğretmenlerimizi hiç üzmeyelim. Türkiye tarihine baktığımızda çok değerli tarihçiler, siyasetçiler var. Ben bugün bu koltukta Silivri Belediye Başkanı olarak oturuyorum ama yarın bu koltuklarda sizler oturacaksınız. Bakanlık, başbakanlık, cumhurbaşkanlığı koltuklarında sizler olacaksınız. Bunun bilincinde olarak çok çalışmamız gerekiyor. Ülkemizin ve milletimizin değerlerine sahip çıkan, tarihini iyi bilen çocukları yetiştirmemiz lazım. Her zaman çocuklarla ve gençlerle bir arada olacağım. Geleceğin Silivri’sini, geleceğin Türkiye’sini sizler inşa edeceksiniz. Yapacağım tüm hizmetler çocuklarımıza, sizlere olacak. Cumhuriyet değerlerine, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı nesiller yetiştirmenin önemi bizler için çok büyük. Bu düşüncelerle bayramınızı en içten duygularımla kutluyor, hepinizin gözlerinden öpüyor ve başarılar diliyorum.” dedi.  Çocuk başkan ve öğrencilere Gazi İlkokulu Müdürü Ahmet Kahraman ve Sınıf Öğretmeni Pınar Akça eşlik etti. Başkan Yılmaz’ın öğrencilere kitap hediye etmesinin ardından devir-teslim töreni sona erdi.

Belediye Başkanı Yılmaz, koltuğunu devretti