Belediyeden İşverenlere Bir Kolaylık Daha

Silivri Belediyesi Kariyer ve İstihdam Ofisi 4857 sayılı iş kanunun 85.maddesi gereğince çalışanların sertifika zorunluluğu kapsamında bölgedeki firmalara çözüm üretmeye devam ediyor.

Belediyeden İşverenlere Bir Kolaylık Daha
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediyesi Kariyer İstihdam Ofisi, işçi ve işveren arasındaki iletişimi sağlamaya devam ediyor. 4857 sayılı iş kanunun 85.maddesi gereğince çalışanların sertifika zorunluluğu kapsamında harekete geçen Silivri Belediyesi, bölge sanayi kuruluşlarında ağır ve tehlikeli işlerde çalışan personelin sertifikalandırılması konusunda çalışmalar başlattı.

Bölge firmalarından olan, Türk Hava Yolları – Coca Cola’nın plastik ürünlerinin üretimini gerçekleştiren Sem Plastik A.Ş. firmasının ihtiyacı olan çalışanlarının ağır ve tehlikeli işler kapsamında sertifikalandırılması ile ilgili Silivri Belediyesi’nin İŞKUR ile ortaklaşa düzenlediği Plastik Enjeksiyon eğitimi devam ediyor. 66 kursiyerin katıldığı sertifika programı, bir hafta içerisinde tamamlanacak.

 

SERTİFİKASIZ İŞÇİ ÇALIŞTIRAN FİRMALARA AĞIR CEZALAR

2013 Ocak ayından itibaren yasal zorunluluk haline getirilecek sertifikalar, Çalışma Bakanlığınca denetlenerek, ağır ve tehlikeli işler kapsamında mesleki eğitimle sertifikalanmayan işçilere karşılık firmalara ceza kesilmeye başlanacak. Silivri Belediyesi’nin İŞKUR ile birlikte başlattığı sertifika imkânı sağlayan bu eğitim çalışması, yerel yönetimlerin iş ile ilgili sorunların çözümündeki etkisini bir kez daha ispatlamış oldu.