Beyaz Fırtına Tatbikatı sona erdi

Beyaz Fırtına 2016 tatbikatı, 16-28 Mayıs 2016 tarihleri arasında Marmara Denizi, Ege Denizi ve Doğu Akdeniz'de icra edildi. Deniz Kuvvetleri Komutanlığından yapılan açıklamaya göre, icra edilen Beyaz Fırtına-2016 Tatbikatı ile katılan...

Beyaz Fırtına Tatbikatı sona erdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Beyaz Fırtına 2016 tatbikatı, 16-28 Mayıs 2016 tarihleri arasında Marmara Denizi, Ege Denizi ve Doğu Akdeniz’de icra edildi.
Deniz Kuvvetleri Komutanlığından yapılan açıklamaya göre, icra edilen Beyaz Fırtına-2016 Tatbikatı ile katılan birlik-komutanlıkların görev ve fonksiyonlarına yönelik harekat imkan ve kabiliyetleri pekiştirilerek geliştirildiği, katılan unsurların harbe hazırlık seviyeleri yükseltildiği, Ege Denizi ve Doğu Akdeniz’de deniz güvenliğinin idamesine destek sağlandığı belirtildi.
Beyaz Fırtına-2016 tatbikatına; Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bağlısı 59 gemi ve 20 uçak-helikopter olmak üzere toplam 79 unsur ve bu unsurlarda görev yapan 5 bin 406 personel iştirak etti. Beyaz Fırtına-2016 tatbikatına Hava Kuvvetleri Komutanlığı bağlısı uçaklar ile Sahil Güvenlik Komutanlığı bağlısı gemi ve helikopterler de katılım sağladı.
Tatbikata iştirak eden gemiler tarafından Gökçeada, Foça, İzmir, Çeşme, Kuşadası, Bodrum, Datça, Marmaris, Aksaz ve Bozcaada’da liman ziyaretleri icra edildi. Limanlarda Atatürk anıtlarına çelenk sunuldu, gemiler halkın ziyaretine açıldı, şehitlerin kıymetli emaneti aileleri ile gaziler gemilerde ağırlandı. Bu kapsamda gemiler 8 bin 551 vatandaş tarafından ziyaret edildi, 204 şehit ailesi ve gazi gemilerde ağırlandı.
Tatbikat kapsamında, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı unsurları tarafından gerçek harp şartlarında gemilerin karşılaşabileceği tehditleri temsil eden yüksek süratli ve ileri teknoloji ürünü insansız hava hedefleri ile hizmet dışına ayrılmış suüstü gemilerine karşı gerçek güdümlü mermi, top ve torpido atışları yapıldı. Bu kapsamda gemiler, denizaltılar ve helikopterler tarafından 6 güdümlü mermi, 1 harp torpidosu ve çeşitli çaplarda 4 binin üzerinde top mermisi atıldı. Yapılan atışların tümünde başarı sağlanırken, atışlara tahsis edilen tüm insansız hava hedefleri tam isabetle vurularak düşürüldü, hedef gemisi olarak kullanılan hizmet dışına ayrılmış Zafer fırkateyni ve Avcı Bot-24 gemisi batırıldı.
(İHA)