Beyazay Silivri Otizm'in Farkında

Beyazay Silivri 2 Nisan Dünya otizm farkındalık günü öncesi 'eksik değil farklı ' sloganıyla yola çıkarak otizmli bireyler ve ailelerini evlerinde ziyaret etti.

Beyazay Silivri Otizm'in Farkında
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Beyazay Silivri bu seferde 2 Nisan Dünya otizm farkındalık günü öncesi ;‘eksik değil farklı ‘ sloganıyla yola çıkarak otizmli bireyler ve ailelerini evlerinde ziyaret etti.

Beyazay Silivri Şube Başkanı İsmail Tuna ve Bülent Gündüz; otizmli bireylere hediyeler vererek ailelerin sorunlarını dinleyerek neler yapılabileceği konusunda sohbet ettiler.

Şube Başkanı Tuna’ Otizmde erken tanı, sürekli ve yoğun eğitim, alanında yetişmiş personel, akranları ile aynı ortamda eğitim alınması çok önemli. Bunun için otizmli bireyler erken çocukluk/ okul öncesi dönemde kreş ve anasınıflarında eğitim almalı ve zihin engelliler öğretmenleri tarafından desteklenmeli,  Silivri’de otizmli bireyler için özel eğitim uygulama okulu ve iş uygulama merkezine ihtiyaç var. En önemli nokta aile eğitimlerine bol yer verilmeli. Şube olarak; sosyal medya aracılığı ile de farkındalık yaratmayı hedefliyoruz. 2 Nisan dünya otizm farkındalık günü, nisan ayı dünya otizm farkındalık ayı;  otizmin farkına varalım. ‘dedi.

Otizm; doğuştan gelen ya da yaşamın ilk üç yılında ortaya çıkan karmaşık bir gelişimsel bozukluktur. 88 çocukta bir görüldüğüne dair araştırmalar vardır.

Çocuğunuz;

-göz kontağı kurmuyorsa,

-seslenmeye tepki vermiyorsa,

-tekrarlayan ve takıntılı hareketleri varsa,

-çevresindekilerle ilgilenmiyor ve iletişim kurmuyorsa,

-hiçbir şeyi taklit etmiyorsa,

-genellikle yalnız kalmayı istiyorsa,

-sese, ışığa ve kokuya aşırı duyarlı veya duyarsızsa,

-çok hareketli yâda çok hareketsizse,

-söylenenleri aynen tekrar ediyorsa,

-tek düze bir sesle konuşuyor ya da hiç konuşmuyorsa,

Zaman kaybetmeden bir çocuk psikiyatristine başvurun, çocuğunuzu nitelikli özel eğitime hemen başlatın.

Türkiye Beyazay Derneği Silivri Şubesi; 3 Aralık Dünya engelliler günü, 21 Mart Dünya down sendromu gününde etkinlikler yapmıştı.