Bir bağış üç kişiye yaşam umudu oldu

Yoğun bakımda 'Beyin Tümörü' tanısıyla yatmakta olan hasta Hüsnü ÖZEN'e 20.11.2013 tarihinde klinik ve radyolojik incelemeler sonucu 'Beyin Ölümü' tanısı konuldu.

Bir bağış üç kişiye yaşam umudu oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hastanın ailesi ile görüşülüp organ bağışı onayı alınmış, Bölge Koordinasyon Merkezi ve Ulusal Koordinasyon Merkezi bilgilendirilmiştir. Bağışlanan organları almak için Sağlık Bakanlığının temin ettiği ‘Uçak Ambulans’ ile İstanbul’daki bir özel hastaneden ve Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesinden organ nakil ekipleri hastanemize gelmiş, bir karaciğer ve iki böbrek sağlıklı birşekilde alınarak, hastanemizde ilk kez bağışçıdan organ alımı gerçekleşmiştir.

 

 Son altı ay içinde hastanemizde üç vakada beyin ölümü tespit edilmiş ancak bir vakadan aile onayı alınarak organ bağışı gerçekleşti. Hastane Organ Nakil KoordinatörüHemşire Aygün TOMUR tarafından ilçemizde toplum eğitimleri ve okul toplantı salonlarında ‘ORGANLARINI BAĞIŞLA, HEDİYE BIRAK HAYATA’ sloganı ile organ bağışına ilişkin akıllardaki soru işaretlerini giderebilmek, toplumda konu ile ilgili duyarlılığı arttırmak ve organ bekleyen hastalarımıza umut olabilmek için bilgilendirici toplantılar yapılmaya devam edilmektedir.

Herkesin bir gün kendisi ya da sevdiği biri için organ gerekebileceğini düşünmesi gerekir. Hayattayken bağışladığımız organlarımızın toprak yerine başka insanlarda can olacağı unutulmamalıdır. En güzel miras, hayatta iken yapacağımız organ bağışıdır. Bu kapsamda, yaşam umudunu kaybetmekte olan binlerce hastamız için yeni umut pencereleri açmak üzere, tüm halkımızı organ bağışı konusunda duyarlı olmaya davet ediyor ve ‘BİR HAYATTA SİZ ARMAĞAN EDİN!’ diyoruz.