Bir gecelik özgürlük gasbına 30 ay hapis

Silivri Asliye Ceza Mahkemesi, bir mahkûmun özgürlüğünün kısıtlanması üzerine dikkat çekici bir karara imza attı.

Bir gecelik özgürlük gasbına 30 ay hapis
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Zaman Gazetesinden Erkan Acar'ın haberine göre,Silivri Cezaevi'nde yatan bir mahkûma, yakınını kaybettiği için jandarma eşliğinde ailesinin yanında kalması için iki gün izin verildi. Bu izin doğrultusunda mahkûmun gece de ailesinin yanında kalması gerekiyordu. Ancak jandarma buna müsaade etmeyerek mahkûmu akşam Tekirdağ Cezaevi'ne götürdü. Bu durumun ortaya çıkmasının ardından mahkeme, bir hükümlünün 'yasal iznini sınırladıkları' gerekçesiyle sorumlu kişilere 18 ay ile 30 ay arasında hapis cezası verdi. 

Silivri Asliye Ceza Mahkemesi, bir mahkûmun özgürlüğünün kısıtlanması ile ilgili ilginç bir karara imza attı. Silivri Cezaevi'nde kalan bir hükümlünün 'yasal iznini sınırladıkları' gerekçesiyle aralarında İstanbul İl Jandarma Komutanı Albay Hüseyin Kurtoğlu'nun da bulunduğu 6 rütbeli jandarma personeline 18 ay ile 30 ay arasında hapis cezası verdi.

Edinilen bilgilere göre Silivri Cumhuriyet Savcılığı, geçtiğimiz ay Silivri Cezaevi'nde kalan bir mahkûma, yakınını kaybettiği için jandarma eşliğinde ailesinin yanında kalması için iki gün izin verdi. Savcılık yazısını alan jandarma eşliğinde Tekirdağ'daki ailesinin yanına gönderilen şahsın akşam da ölen yakınının evinde kalması gerekiyordu. Ancak jandarma, mahkûmun ailesinin yanında kalmasına izin vermedi. Akşam Tekirdağ Cezaevi'ne götürdü. Sabah olunca tekrar ailesinin yanına getirildi. Nihayet izin süresi tamamlanınca Silivri Cezaevi'ne konuldu.

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı ise Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Tekirdağ Cezaevi'nde kalan jandarmaların ve mahkûmun harcırahlarının ödenmesini talep etti. Mahkûmun ailesinin yanında değil de Tekirdağ Cezaevi'nde yatırıldığını öğrenen Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı ise sorumlular hakkında soruşturma başlattı. 'Makamlarını kullanarak bir şahsa verilen yasal izni sınırladıkları' gerekçesiyle aralarında İstanbul İl Jandarma Komutanı Albay Hüseyin Kurtoğlu, İstanbul İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Selahattin Acara, Silivri Cezaevi Tabur Komutanı Jandarma Yarbay Ümit İlbeyi, Jandarma Üst Çavuş Önder Kargın, Jandarma Uzman Çavuş Mesut Küçükkaya hakkında dava açıldı. Silivri Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Hüseyin Kurtoğlu, Selahattin Acara, Ümit İlbeyi 30'ar ay, Önder Kargın, Mesut Küçükkaya ise 18'er ay hapis cezasına çarptırıldı.