Boğluca'da Yer Teslimi Yapılıyor

Boğluca Deresi Islah Projesi'nin ihale süreci tamamlandı, yer teslimi 8 Haziran 2012 Cuma günü yapılarak çalışmalara start verilecek. Süreç hakkında bilgi veren AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, 'Yılların kanayan yarası 1,5 yıl içinde ilçemize vizyon katacak örnek bir hizmete dönüşecek. İBB kaynaklarıyla yapılacak proje 35 milyon dolara mal olacak' dedi.

Boğluca'da Yer Teslimi Yapılıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti Silivri İlçe Başkanı, İBB Meclis Üyesi Metin Karakaş, İBB tarafından 8 Mayıs 2012 Salı günü gerçekleştirilen Boğluca Deresi Islah Projesi ihalesinin onaylandığını açıkladı. Boğluca Deresi çevresinde deprem riskiyle can ve mal güvenliğini tehdit eden binaların yargı kararı kesinleştikçe yıkıldığını hatırlatan Başkan Karakaş, ıslah projesinin 8 Haziran 2012 Cuma günü yer teslimi ile başlayacağını açıkladı. Boğluca Deresi ıslah projesinin çağdaş şehircilik normlarında İstanbul ve Türkiye’ye örnek bir uygulama olacağını belirten AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, “Boğluca Deresi ıslah projesi, Silivri tarihinde bir devrimdir. Boğluca Deresi çevresinde yaşayan hemşehrilerimiz sel baskınları ve çamur zemin yüzünden çok ciddi sıkıntılar yaşadılar. Yaşanan maddi kayıplar bir yana, şiddetli yağmurlar psikolojik etkiyle insanlarımızın uykularını kaçırıyordu. Hukuki süreçleri de büyük ölçüde tamamlanan Boğluca Deresi çevresinde yıkımlar son aşamasına geldi. Islah projesinin de bir an önce başlaması için girişimlerde bulunduk ve geçtiğimiz ay içinde ihalesi yapıldı. 8 Haziran’da yer teslimi yapılacak, çalışmalar maksimum 1,5 yıl içinde tamamlanacak. Proje uygulamaya geçtiğinde rekreasyon alanları ve yürüyüş yolları ile Boğluca Deresi çevresi Silivri’nin nefes aldığı bölgelerden biri olacak” dedi.

İhalenin TEM Otoyolu ile Marmara Denizi arasındaki alanda ıslah ve dere çevresindeki istimlakları da kapsayacağını belirten Karakaş, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi, her yağmurda korkularımızı hatırlatan, can ve mal kayıplarına yol açan Boğluca Deresi çevresindeki sel felaketi gibi bir sorunu daha çözüme kavuşturacak. Silivri’nin ihtiyacı olan bu proje, İBB kaynaklarıyla gerçekleştirilecek. Silivri halkına hayırlı olsun” dedi.