Bölgesel kalkınma için güç birliğindeler

TRAKYASİFED tanıtım toplantısında, 'Yurdumuzun bölgesel standartlarının yükselmesi ve Türkiye'nin gelişmiş ülkelerde arasında yer alabilmesi ancak bölgesel kalkınma ve sanayinin gelişmesiyle mümkündür' sözleriyle kuruluş amacını destekledi.

Bölgesel kalkınma için güç birliğindeler
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 TRAKYASİFED tanıtım toplantısında, “Yurdumuzun bölgesel standartlarının yükselmesi ve Türkiye’nin gelişmiş ülkelerde arasında yer alabilmesi ancak bölgesel kalkınma ve sanayinin gelişmesiyle mümkündür” sözleriyle kuruluş amacını destekledi. 
Silivri Sanayici ve İşadamları Derneği (SİAD) ev sahipliğinde Trakya Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu’nun (TRAKYASİFED) oluşumu ve üyelerinin tanıtımı amacıyla basın toplantısı kaydedildi. 18 Aralık Çarşamba günü gerçekleştirilen toplantıya; TRAKYASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Aynur Süleymanoğlu, SİAD Başkanı Hakan Kocabaş, Edirne SİAD Başkanı İsmet Açıkgöz, Lüleburgaz SİAD Yönetim Kurulu Üyeleri; Rahmi Bayraktar ve Ziya Doğan, Çorlu ÇİSAD Başkan Yardımcısı Hülya Çoban, Silivri KAGİDER Genel Sekreteri Nursel Erel ve Federasyonun Danışmanı Mali Müşavir Hüseyin Dertop iştirak etti. 

SÜLEYMANOĞLU, ÜSTLENDİĞİ GÖREVLERİ SIRALADI
Trakya Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (TRAKYASİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Aynur Süleymanoğlu, basın mensuplarına kendisini tanıtarak, TRAKYASİFED ve TÜRKKONFED hakkında genel bir bilgilendirmede bulundu. Federasyonun üstlendiği sorumluluğa, faaliyet ve amaçlarına değinen Süleymanoğlu, şunları aktardı: "İş yaşamım boyunca işimi iyi yapmak için gösterdiğim hassasiyetin yanında iş dünyası içinde önemli yeri olan sivil toplum kuruluşlarında da görev yapıyorum. Silivri Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) Kurucu Başkanıyım ve SİAD’ın Yönetim Kurulu Üyesiyim. 2010 yılında kurulan TRAKYASİFED ve Silivri KAGİDER’in temsilcisi olarak kurucu yönetim kurulu üyesiyim. TRAKYASİFED’in yeni yönetim kurulu başkanıyım. Aynı zamanda Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu’nun (TÜRKONFED) yönetim kurulu üyesiyim. TRAKYASİFED’in kurulumundan bugüne verdiğimiz emekler ve edindiğimiz tecrübelerle payidar derneklerimizin başkanları ve yönetim kurulu arkadaşlarımızın ve de danışmanlarımızın desteğiyle bu görevi layığıyla yerine getireceğimize inanıyorum.” 

TÜRKKONFED HAKKINDA BİLGİ VERDİ
Başkan Aynur Süleymanoğlu, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkanının toplantıya katılamaması nedeniyle konuşmasını TÜRKKONFED’i tanıtarak sürdürdü: "8 yıllık örgütlü bir sivil çalışma sonucu, 1996 yılından beri faaliyet gösteren Türkiye Sanayici ve İşadamı Dernekleri Platformu üyesi dernekler ile 2000 yılından beri faaliyet gösteren Sektörel Dernekler Platformu üyesi derneklerin oluşturduğu federasyonlar tarafından, resmen Kasım 2004’te kuruldu.

"İŞ DÜNYASINI GÖNÜLLÜLÜK ÇATISI ALTINDA TOPLUYOR”

İş dünyasını gönüllülük çerçevesinde bir çatı altında toplayan TÜRKONFED’in bünyesinde,İstanbul, Batı Anadolu, Marmara ve Kuzey Anadolu, Trakya, Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz, İç Anadolu, Orta Anadolu, Güney Ege, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz, Çukurova, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Federasyonlarının yanı sıra Sektörel Dernekler Federasyonu, Türkiye Seramik Federasyonu ve Yapı Ürünleri Üreticileri Federasyonu Sanayici ve İşadamları Federasyonlarına bağlı 104 bölgesel dernek bulunur. Sektörel federasyonlar ise inşaat sektörü derneklerini bir araya getiren Yapı Ürünleri Üreticileri Federasyonu, seramik sektörü derneklerini birleştiren Türkiye Seramik Federasyonu ve demir çelik, otomotiv, gıda, kimya, müteahhitlik, nakliye, lojistik, asansör, kırtasiye, fuarcılık, sağlık gereçleri gibi çok sayıda sektör derneğini tek çatı altında toplayan Sektörel Dernekler Federasyonu’dur.”

TRAKYASİFED’İN KURULUŞ AMACINA DİKKAT ÇEKİLDİ

TRAKYASİFED Kurucu Başkan Merhum Kadir Baran’dan boşalan Federasyon Başkanlığına seçilen Süleymanoğlu, TRAKYASİFED hakkında da genel bir bilgilendirmede bulundu. Süleymanoğlu, TRAKYASİFED’in kuruluş amaçları, vizyon ve misyonu hakkında bilgi verdi. TRAKYASİFED’in Trakya bölgesinde faaliyet göstermekte olan sanayici ve iş adamlarına hizmet amacı ile bölgesel güç birliği yaşatmak, bölgenin ve bölge sanayinin sorun ve ihtiyaçlarına projeler üreterek çalışmak, kamu ile özel sektör arasında bir köprü vazifesi görerek etkili yönetişim sağlamak ve Türk sanayisine eğitimli işveren, nitelikli iş gören kazandırarak sanayimizi 21. yüzyıla hazırlamak, bölgesel gelişme ve kalkınmayı gerçekleştirme tutumunu benimseyerek çalışmalarına yön verdiğini kaydetti. 

FEDERASYON BÜNYESİNDEKİ OLUŞUMLAR TANITILDI
Edirne SİAD Başkanı İsmet Açıkgöz, Lüleburgaz SİAD Yönetim Kurulu Üyesi Rahmi Bayraktar, Çorlu ÇİSAD Başkan Yardımcısı Hülya Çoban, Silivri KAGİDER Genel Sekreteri Nursel Erel, SİAD Başkanı Hakan Kocabaş ve Federasyonun Danışmanı Mali Müşavir Hüseyin Dertop içinde bulundukları oluşumların tarihçesini, amaç ve faaliyetlerini anlatarak, bölgesel gelişime katkı sunma isteklerini vurgulayan birer konuşma yaptılar.