Bora Balcıoğlu, gazeteciler gününü kutladı

Silivri Belediye Başkan Aday Adayı Bora Balcıoğlu, demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından ve temel taşlarından biri olan basının, düşünce ve haber alma özgürlüğünü sağlayan etkili araçlardan biri olduğunu belirterek, kamu yararına yönelik hizmetler gerçekleştiren gazetecilerin, yerelden genele sosyal, ekonomik, kültürel alanlardaki gelişime katkı sağlamak suretiyle ülke gelişimine de doğrudan katkıda bulunduğunu belirtti.

Bora Balcıoğlu, gazeteciler gününü kutladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediye Başkan Aday Adayı Bora Balcıoğlu, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı. Gazeteciliğin, bilgi, birikim ve yeteneğin etkin bir şekilde harmanlandığı önemi mesleklerin başında geldiğine mesajında işaret eden Balcıoğlu, gelişen ve değişen dünyanın en büyük ihtiyaçlarından biri olan iletişim, haberleşme ve toplumsal duyarlılığı ortaya koyan düşüncelerin, gazetecilerin süzgecinden geçerek okuyuculara aktarıldığını ifade etti.
 
Mesajında vatandaşlarımızın doğrudan bilgilendirilmesi, bilinçlendirilmesi adına büyük emekler harcayan gazetecilerin riskli ve zor şartlar altında görevlerini yürüttüklerini dile getiren Bora Balcıoğlu, demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından ve temel taşlarından biri olan basının, düşünce ve haber alma özgürlüğünü sağlayan etkili araçlardan biri olduğuna vurgu yaptı. Balcıoğlu, mesajında daha sonra şu değerlendirmelerde bulundu: “Kamu yararına yönelik hizmetler gerçekleştiren gazeteciler, yerelden genele sosyal, ekonomik, kültürel alanlardaki gelişime katkı sağlamak suretiyle ülkemizin gelişimine de doğrudan katkıda bulunmaktadırlar. Toplumun gözü kulağı, sesi olan; vatandaşlarımızın haber alma hakları adına fedakârlık içerisinde çalışan basın mensuplarımız aynı zamanda demokrasimizin ve ifade hürriyetinin vazgeçilmez bir unsurudur. Ancak bu özgürlüğün ülkemizin birliğine ve bütünlüğüne kastı kesinlikle olmamalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle zor şartlar altında halkımıza bilgi alışverişi sağlayan değerli basın emekçisi kardeşlerimizin 21 Ekim Dünya Gazeteciler Gününü tebrik ediyor, görevlerini yaparken hayatlarını kaybeden basın çalışanlarını rahmetle anıyor, tüm basın emekçilerine meslek hayatlarında başarılar diliyorum” dedi.
 
Balcıoğlu mesajını Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sözleriyle tamamladı “Basın, milletin müşterek sesidir. Bir milleti aydınlatma ve irşatta, bir millete muhtaç olduğu fikrî gıdayı vermekte, hulâsa bir milletin hedefi saadet olan müşterek bir istikamette yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir" dedi