Bozoğlu 'Cevap verme gereği duymaktan esef duyuyorum'

İBB ve Silivri Belediyesi Meclis üyesi Bora Balcıoğlu'nun 'Kuzey Marmara Doğalgaz Depolama Projesi' kapsamında ilçemiz açıklarında deniz içi sondaj faaliyetlerini sürdüren 'GPS Satürn' isimli dev petrol platformunun çalışmaları hepimizin malumu. Bu dev platform çok derin mesafelerde dikey ve yatay sondajlama yaparak doğalgaz arama ve depolama işlemi gerçekleştiriyor. Bu sadece depremi tetikleme ile kalmıyor ve olası bir sıkışma ile patlama sonrası Silivri'miz için büyük bir tehdit oluşturuyor' sözleri üzerine AK Parti Silivri İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu'ndan cevap gecikmedi.

Bozoğlu 'Cevap verme gereği duymaktan esef duyuyorum'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

“İSTEMEZÜK ZİHNİYETİ”

 AK Parti Silivri İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu, İBB ve Silivri Belediyesi meclis üyesi Bora Balcıoğlu’nun sözleri üzerine verdiği cevapta “ Üzülerek ülkeye bakış açısı dar pencereden olan, maalesef istemezük zihniyeti ile ne Akdeniz’de ki hakkımız olan doğalgaz ve petrol aramaları ne boğaz köprüsü, ne tüp geçit, ne güvenlik koridoru ile alakalı destek açıklaması yapamayan ama aynı zamanda partisinin aleni bir şekilde HDP ve dolayısıyla PKK ile olan ortaklığa ses çıkaramayan, Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve ordusunu Barış Pınarı harekatında hükümetin sergilediği duruşu dünyaya karşı göğüs gerişini tebrik etmekten yoksun zihniyete ciddi anlamda ortada olan sığ görüşe üzülerek cevap verme gereği duymaktan esef duyduğumu söylemek isterim ”dedi.

EKSİKLİKLERİ BİR BİR SIRALADI

Bozoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü; “Şimdi Silivri açıklarında arama yapan sondaj platformuna hiçbir bilimsel altlığı olmaksızın sırf gündemi değiştirmek üzerinden PR elde etmek bir şekilde İBB’nin Silivri de ki hizmet eksikliğine, Silivri’yi yok sayısına, süt alımı konusunda sessiz kalışa, Selimpaşa’da ki battı çıktı projesinin durdurulmasına, Kipa Avm onu üst geçidin yenilenmesi ve asansör yapımı projeleri bitmiş ihale aşamasında olup çözümlenmesine, Değirmenköy sulamayı vs vs vs. Bahsetmiyorum bile çalışmak yerine çevir kazı yanmasın olmaz olamaz Silivri’ye böyle hizmet gelmez ki geçen 10 yılda yerel belediyenin yaptıkları da ortada?”

“Şimdi sondaj çalışmasını şöyle örneklendirelim ve mantığımızla yoğuralım; Evimizin duvarına yada kolonuna tablo asmak için çivi çaktık yada matkapla delik açtık, binamız zarar görüyor, kolon patladı çatladı yada bina yıkılma riskiyle karşı karşıya diyebilir miyiz?”

“BİZLERE DÜŞEN GECEMİZİ GÜNDÜZÜMÜZE KATIP ÇALIŞMAK”

“Rica ediyorum, başka Silivri, başka İstanbul ve başka Türkiye olmadığını bilerek hareket edelim ve taş taş üstüne nasıl koyarız ona bakalım. Silivri hizmet bekliyor. Bizlere düşen gecemizi gündüzümüze katıp çalışmak çalışmak çalışmak.”