Bozoğlu 'Hiçbir Vatandaşımızda Şarbon Çıkmadı'

AK Parti Silivri İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu geçtiğimiz günlerde Silivri'de gündeme gelen şarbon hastalığı ile ilgili ikinci bir açıklamada bulundu.

Bozoğlu 'Hiçbir Vatandaşımızda Şarbon Çıkmadı'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Açıklamasında, kaçak kesim kaynaklı sadece bir hayvanda ortaya çıkan şarbon hastalığı nedeni ile bölgedeki yaklaşık 3 bin 500 hayvanın aşılandığını ve ilgili kurumlarca yapılan taramalarda Silivri’de yaşayan hiçbir vatandaşta Şarbon bakterisine rastlanmadığına dikkat çeken Başkan Bozoğlu şu ifadelere yer verdi;

Yakın zaman önce Silivri’mizde vuku bulan şarbon vakası ile ilgili daha önce yaptığımız açıklamalara binaen takibimizi yaptık. Şarbon hastalığı şüphesi olan bölgelerdeki yaklaşık 3 bin 500 hayvana aşıları yapıldı. Yetkili kurumlarımızdan aldığımız bilgiye göre çok şükür bu hastalıktan kaynaklı Silivri’deki hiçbir vatandaşımızda şarbon bakterisine rastlanmadı. Bu vesile ile bir kez daha böyle bir olayın yaşanmaması adına bütün vatandaşlarımızdan, veteriner kontrolü bulunmayan, denetim kapsamı dışındaki alanlarda kesinlikle kesim yapmamalarını rica ediyoruz. Bundan sonraki süreçte de denetimler artırılarak devam edecek. Silivri’mize geçmiş olsun.