Bozoğlu'ndan 19 Mayıs mesajı

AK Parti Silivri İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı' nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Bozoğlu'ndan 19 Mayıs mesajı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti Silivri İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu, yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi;

“Kıymetli Dostlarım, 19 Mayıs 1919 Türk Milletinin vatan sevgisinin ve bağımsızlık aşkının belgesidir. Bu tarih ve sonrasında kazanılan Kurtuluş Savaşı, yaktığı bağımsızlık meşalesi ile mazlum ulusların yolunu aydınlatan, esaret altındaki nice milletlere örnek olan bir bağımsızlık mücadelesidir.

Bu topraklarda bin yıllık Türk Tarihinin en önemli dönüm noktalarının başında, müstevlilere ve yerli işbirlikçilere karşı verilen İstiklal Savaşımız gelmektedir. Onun için, 19 Mayıs 1919 sıradan bir tarih değil, “yenilmiş, zedelenmiş, yorgun ve fakir” düşmüş bir halkın vatanını sahiplenerek, geleceğini yeniden kurmaya giriştiği gündür.

İşte, 19 Mayıs’ın “Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” olarak kutlanması, gençlerimizin hangi badirelerden geçerek bu günlere geldiğimizi öğrenmesi bakımından bir yenilenme, bir bilinç tazelemesi anlamı taşımaktadır. Tarihini bilen, özüne sahip çıkan ve bunu nesilden nesile aktarmayı başaran milletler, tarihin sonuna kadar var olmayı başaran milletler olmuşlardır. Kendi köklerinden beslenmeyen milletlerin ayakta durması ve geleceğini garantiye alması mümkün değildir.

Gençlerimizin 101 yıl önce başlatılan bu mücadeleyi sonsuza taşıyacaklarına inancımız tamdır. Türkiye’nin yarınları, güçlü Türkiye hedefi, 2023, 2053 ve 2071 hedefleri için en büyük umudumuz, gururumuz gençlerimizdir.

İnanıyoruz ki, Türkiye, genç ve dinamik nüfusuyla, Cumhuriyetimizin 100. yılında birçok hayalini, birçok hedefini gerçeğe dönüştürmüş olarak, çok daha parlak başarılara imza atacaktır.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde AK Parti iktidarları döneminde gençlerimiz hem siyasette hem de devlet yönetiminde daha çok yer almış ve almaya devam edecektir. Gençlerimiz bizim geleceğimizdir. Onlara her alanda güvenmeli ve önlerini açmalıyız. Gençlerimizin, 19 Mayıs'ın anlamını kavrayarak, ecdadımızın emaneti olan bu vatanı daima koruyacaklarına, bizi biz yapan değerlere sonuna kadar sahip çıkacaklarına inancımız tamdır.

Bu duygu ve düşüncelerle; Bu anlamlı günde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını, eşsiz fedakarlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehit ve gazilerimizi rahmetle, şükranla anıyor, başta gençlerimizin olmak üzere tüm Silivrili hemşehrilerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyoruz.