Bu çocuklar büyümüşte küçülmüşler

Ertuğrul Gazi İlköğretim Öğrencileri Büşra Yaman,Furkan Turan,Elif Beyza Kara ,Sosyal Bilgiler Öğretmeni Mahinur Yenilmez ve Okul Müdürü Seyfi Ünlü ile birlikte Silivri Kaymakamlık Makamını ziyaret ettiler. Kısa süreli de olsa Kaymakamlık görevini üstlenen öğrenciler isteklerini bir bir sıraladılar.

Bu çocuklar büyümüşte küçülmüşler
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Öğrencileri kapıda karşılayan Silivri İlçe Kaymakamı Salih Keser öğrencilere Makamını devrederken yaptığı konuşmada “Bilindiği gibi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını hep beraber kutlayacağız.Bugünde çocuklarımıza makamlarımızı geçici olarak teslim etmek suretiyle onlara kamu görevlilerinin yaptığı hizmetleri daha yakından tanıtmak ve bu hizmetleri bizzat yerine getirmek için makamımızı kendisine teslim ettim.Biliyorsunuz ki bu bayramı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk sizlere armağan etti,bu bayram sizlerle birlikte dünya çocukları ile beraber kutluyoruz”dedi.

Kaymakamlık koltuğuna ilk oturan Büşra Yaman,kendisine makamını devreden Kaymakam Keser’e teşekkür ederek sözlerine başladı.İsteklerini sıralayan Yaman “Bizler İnşaallah Ülkemize yararlı birer fert olacağız.Bu yüzden bizleri yetiştiren öğretmenlerimize teşekkür ediyorum.Bizler Ertuğrul Gazi İlköğretim Okulu öğrencileri olarak yapılmasını istediğimiz bazı hususlar var.Bilindiği üzere uyuşturucu kullanımı çok küçük yaşlara indi,okullarda daha sıkı önlemlerin alınmasını istiyoruz.Okullarda kapalı spor salonları olmasını istiyoruz.Öğrencilerin özgürce spor yapabilecekleri  kapalı spor salonları istiyoruz.Okulumuzun önüne sinyalizasyon sisteminin yapılmasını istiyoruz.Gösterilerimizi sergileyebileceğimiz en az bin kişilik kültür merkezi yapılmasını istiyoruz.”dedi.

Koltuğa oturan Furkan Turan ise “Bugün sizlerin oturduğu bu makamlarda ve mevkilerde yarın bizler oturacağız.Bugün bize sembolikte olsa görevini veren sayın Kaymakamımıza çok teşekkür ediyorum ve görevime başlamak istiyorum.Karayollarının bozuk olduğunu görüyoruz.Kiptaş konutlarının üst tarafları çok bozuk,beş senede on kere değiştirildi.Düzenlenmesini istiyoruz”dedi.

Son olarak Kaymakamlık makamın oturan Elif Beyza Kara ise “bizler bugünün küçükleri olabiliriz.Belki de yarının Kaymakamları Valileri bizler olacağız,benim isteklerim arkadaşlarımınkinden farklı olarak Silivri Sahilinin denizinin temizlenmesini istiyorum.Okulumuzun yanında dere var,oraya bir köprü yapılırsa Devlet Hastanesine daha kısa ulaşılabilir.dedi.

İlçe Kaymakamı Salih Keser  yapılan konuşmaların ardından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Ertuğrul Gazi İlköğretim okulu öğrencileri Büşra Yaman,Furkan Turan,Elif Beyza Kara ve Sosyal Bilgiler Öğretmeni  Mahinur Yenilmez’e kol saati hediye etti. 

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın koltuğunu sembolik olarak devralan Mimarsinan İlköğretim Okulu 3. sınıf öğrencisi Saime Sarıkiraz, belediye birim müdürlerine talimatlarını sıraladı.  

Mimarsinan İlköğretim Okulu öğrencileri Saime Sarıkiraz, Abdullah İbo ve Meryem Çakar, Sınıf Öğretmenleri Hayriye Küçükduvan Şirin ile Okul Müdür Yardımcısı Ali Haydar Şirin önderliğinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ı makamında ziyaret etti. Başkan Işıklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlama Programı çerçevesinde Mimarsinan İlköğretim Okulu 3. sınıf öğrencisi Saime Sarıkiraz’a makamını sembolik olarak devretti.  

Başkan Işıklar’a kendisine bu imkânı verdiği için teşekkür eden Küçük Başkan Saime Sarıkiraz, ardından taleplerini sıralayarak ilgili birim müdürlerine talimatlarını iletti. Başkan Sarıkiraz; “İlçemizde en büyük eksiğin Kültür Merkezi olduğunu düşünüyorum. Kültür Merkezi’nin içerisinde de tiyatro salonu, kantin ve sinema salonu olmasını istiyorum. Çocuk park alanlarının arttırılmasını, denizlerdeki yosun ve pisliklerin de biran önce kaldırılmasını talep ediyorum. Çocuklara yapılan yatırımın, geleceğe yapılan yatırım olduğunu düşünüyorum” dedi. Özel taleplerini de dile getiren Küçük Başkan, okulunun ses sisteminin değişmesini ve yine okul bahçesinde iyileştirme çalışmasının yapılmasının talimatlarını verdi.  

Küçük Başkan Saime Sarıkiraz’ın talep ve önerilerini dinleyen Başkan Işıklar, talimatların en kısa sürede yerine getirileceğinin sözünü verdi. Kültür Merkezi eksikliğinin de çok doğru olduğunu söyleyen Başkan Işıklar, kısa süre sonra yapımına başlanacak Kültür Merkezi binasının proje görsellerini göstererek, ilçedeki bu eksikliğin de giderileceğini belirtti. “En önemli şey hayal gücü, okumak ve çalışmaktır” diyen Işıklar; “Bu hayal gücü de sizlerde var. Bizim de sizlerin hayal gücünüze ihtiyacımız var. Ziyaretiniz için sizlere teşekkür ediyorum” dedi.  

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Mimarsinan İlköğretim Okulu öğrencileri Saime Sarıkiraz, Abdullah İbo ve Meryem Çakar’a kitap seti hediye etti. Başkan Işıklar’a teşekkür eden öğrenciler, birlikte hatıra fotoğrafı çekildi.