Bu gece Kadir Gecesi

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Bardakoğlu, bu akşam kutlanacak Kadir Gecesi dolayısıyla mesaj yayımladı.

Bu gece Kadir Gecesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, bu akşam kutlanacak Kadir Gecesi dolayısıyla yayımladığı mesajda, bu gecede yaratılış bilgisinin ders kitabı ve bütün kâinatın ve varoluşun özeti olan Kur’an’ın indirildiğini belirtti.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, değeri Kur’an’a dayanan Kadir Gecesinin kadir ve kıymetinin bilinmesi gerektiğini belirterek, "Bu kutlu geceden istifade edilmesi, ancak Kur’an’a yönelmekle, onun eşsiz mesajını anlamak ve onun mana ikliminde yol almakla, hayatın peygamber kılavuzluğuyla yaşanıp yaratılanın yaratandan ötürü sevilmesiyle mümkün olacaktır" dedi.

"KADİR GECESİ TÖVBELERİN KABUL EDİLDİĞİ GECEDİR"

Bardakoğlu, Kadir Gecesi’nin hayatın çok hızlı seyreden akışı içinde geçmişimizi değerlendirerek gafletle geçen günlerimizi sorgulama, günahlardan arınma, unutarak ve bilmeyerek işlediğimiz hatalara tövbe edip af ve bağışlanma dileme zamanı olduğunu vurgulayarak Kadir Gecesi’ni şöyle ifade etti: "Kadir gecesi, Kur’an’ın övdüğü, esenlik ve güvenliğin her tarafa yayıldığı, sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği kutlu bir gecedir. Gelişiyle birlikte oluşturduğu mana iklimiyle gönül dünyamızı mamur eden, iç âlemimizi zenginleştiren Kadir gecesi, yaratılış bilgisinin ders kitabı ve bütün kâinatın ve varoluşun özeti olan Kur’an’ın indirildiği gecedir. Kur’an’ın indiği her gönül, Kur’an’ın rehberlik ettiği her hayat, Kadir gecesi kadar değerlidir. Zamanın değeri, o zamanda meydana gelen olaylardan ve o zamanın yüklediği değerlerdendir. İnsan da şayet gerçek manada Rabbine kul, Resulüne ümmet olabiliyorsa, insanların duasını alıp geride hayırlı işler bırakabiliyor, yaratılış gayesine uygun güzel bir insan olabiliyorsa, Allah katında Kadir gecesinden daha değerlidir. Bu itibarla, Kur’an’ın insanlık âlemine inmesinden öte, onun gönül dünyamıza inmesi ve davranışlarımıza yansıması önemlidir. "

"PAKİSTAN İÇİN DUA EDELİM"

Kadir Gecesi’nin pek çok hayır ve bereketi bünyesinde barındırdığını, bu gecede manevi haz ve vecdin doruğa ulaştığı, bin aydan daha hayırlı olan bu gecede meleklerin seher vaktine kadar yeryüzüne her iş için indiğinin müjdelendiğini belirten Bardakoğlu, Pakistan’da meydana gelen sel felaketine maruz kalanlar için dua isteyerek şöyle devam etti: "Pek çok hayır ve bereketi bünyesinde barındıran, manevî haz ve vecdin doruğa ulaştığı, bin aydan daha hayırlı olduğu ve meleklerin seher vaktine kadar yeryüzüne her iş için indiği müjdelenen bu mübarek gecede, dünya hayatının altında ezilip yok olmak ve dünyanın sonu gelmez hevesleri peşinde ömrümüzü heba etmek için değil, geride hayırlı işler bırakmak ve Rabbimizin Rızasına uygun yaşayarak kalıcı kurtuluşa ermek için yaratıldığımızı bir kez daha fark edelim. Artık, her türlü hırs, kişisel çekişme ve kavgalarımızdan uzak duralım. Fanilerin geçici memnuniyetini değil, Bâki olan Rabbimizin hoşnutluğunu esas alalım; gösteriş ve desinler diye değil inandığımız gibi yaşayalım ve davranalım. Özümüz sözümüz, içimiz dışımız bir olsun. Bu gecede Yüce Allah’ın bizlere bilgi, anlayış ve ihlâs vermesi, doğruyu bulduktan sonra kalplerimizi saptırmaması ve bizi affetmesi için dua edelim. İhtiyaç içerisinde ve zor şartlar altında yaşamını sürdürmek zorunda kalan insanlarımızın maddi ve manevi yardımlarına koşarak sıkıntılarını paylaşmaya, acılarına ortak olmaya çalışalım. Bu vesile ile geçtiğimiz günlerde Pakistan’da meydana gelen sel felaketine maruz kalan kardeşlerimiz için de dua edelim, madden ve manen onların yanında olalım."