'Bu konuda önlemler alınsın'

Televizyonda gördüğü şakadan yapmak için balon içindeki helyum gazını soluyan 9 yaşındaki Muhammed Eymen Bayram hayata gözlerini yumdu. Yeğenini kaybeden Ümit Kalko ise içinde helyum gazı bulunan balonların yasaklanması gerektiğini söyledi.

'Bu konuda önlemler alınsın'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivrispor Kulübü Başkanı ve Mektebim Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Kalko'nun 9 yaşındaki yeğeni balon içerisindeki helyum gazını soluduktan sonra hayatını kaybetti. Ankara'da yaşayan 9 yaşındaki Muhammed Eymen Bayram doğum günü kutlamasından kalan bir uçan balonun içindeki helyum gazını soludu. Sesini değiştirmek için soluduğu helyum gazı sonrası fenalaşan küçük Muhammed Eymen’in kalbi durdu. Hastaneye kaldırıla minik Eymen tüm çabalara rağmen kurtarılamadı. Hastane raporunda ;ölüm nedeni, "Helyum zehirlenmesine bağlı septik şok" olarak belirtilen Muhammed Eymen, Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde toprağa verildi.

Dayısının oğlu olan Muhammed Eymen Bayram'ın ölümüyle büyük üzüntü yaşayan Ümit Kalko, başka çocuklar ölmesin, başka canlar yanmasın diye uyarıda bulunan bir paylaşım yaptı. Kalko paylaşımında şu ifadelere yer verdi;

“Küçük kuzenim Eymen’imiz henüz 9 yaşında hayata gözlerini yumdu. Niyeti sadece balonla oynamaktı. Bir de televizyonda gördüğü gibi komiklik yapmaktı ailesine. Balonun içindeki helyum gazını soludu ve ardından fenalaşarak kalbi durdu. 2 günlük yoğun bakım mücadelesini kaybetti ve şimdi ailesinin ve sevenlerinin içi yanıyor. Lütfen başka canlar yanmasın. Bu konuda önlemler alınsın. Çocuklardan uzak tutulması gerektiği, solumanın ölümcül sonuçlar doğurabileceği gibi uyarılara yer verilsin. Gerekirse yasaklansın. Bu konuda alınacak ilk önlem neyse süratli olarak alınsın.”