Büyükçavuşlu Mahallesinde yolsuzluk

İstanbul Silivri ilçesine bağlı Büyük Çavuşlu mahallesinde yolsuzluk dramı yaşanıyor.

Büyükçavuşlu Mahallesinde yolsuzluk
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İkamet ettikleri evlerine gidecek yol olmadığı için komşularının bahçesinde bulunan çitlerin üzerinden atlayarak evlerine girebilen Tan ailesi,Silivri Belediye Başkanını ve oy istemeye gelecek siyasileri topa tuttu. Yaklaşık bir yıldır evlerine komşuların bahçesinden geçerek giren Tan Ailesi, “ Eğer bu yol sorununu bir an önce çözülmezse oy istemeye geldiklerinde Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve diğer siyasileri yumurtalı protesto yapacağız” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

30 Yıldır Kullanılan yol kapatıldı

30 yıldır kullandıkları yolun kapatılmasıyla bir yıldır evlerine komşularının bahçesinden geçerek gittiğini söyleyen Büyük Çavuşlu vatandaşı Fikri Tan; “Ben 30 sendedir burada oturuyorum. Geçen yıl ramazan ayından bu yana yolumuz kapalı. Fakat Silivri Belediyesi mahkemeye vermiş. Bizim arka tarafımızda imar planında yol olarak görünen ama yol diye bir şey olmayan yer var. plan yol ama görünürde yol yok. Buranın yol olarak açılması için belediye bize ‘bütçemiz yok. Para veremeyiz. Açtıramayız.’ Diyor. Bizim büyüklerimizden kalan binalarımızın altında bir yol var. Kendimizin yaptığı yol. Arsalarımız alınırken bu yol yeri de büyüklerimiz tarafından alınmış. Ancak yapılan tapu kadastro değişiklikleri ile yan komşumuzun üzerine geçmiş bu kullandığımız yol. Burayı 5 hane 30 senedir kullanıyorduk. Son bir yıldır komşumuz bu yolu kapattı. Biz imar planında yol olarak görünen ve adı da anıt sokak olan yolumuzun açılmasını istiyoruz. Belediye bu yolun açılması için yol üzerinde bulunan arsa sahipleri ile görüşmüş. Bir tanesi ile fiyatta anlaşmışlar. Yolun başındaki yüksek fiyat istemiş. Belediye de biz bu parayı veremeyiz diyor. Yani 70 metre uzunluğunda bir istimlak yapılması gerekiyor ama yapamıyorlar. Bir yol bile açmıyorlar. İstimlak edecek paraları yokmuş. 30-40 bin TL tutuyor istimlak beledi. Ama belediye paramız yok diyor. Bizim mağduriyetimizi düşünmüyorlar.” dedi.

Burada hapis hayatı yaşıyoruz

Yolun olmaması nedeniyle bir yıldır yaşadıkları sıkıntıyı anlatan Fikri Tan; “ Biz burada yaşayan 5 aile olarak mağdur durumdayız. Kışın odun kömürümüzü tel örgülerden, komşularımızın bahçelerinden geçerek taşıyoruz. Araba geçmesine imkan yok. Hastalarımızı sırtımıza alıp metrelerce taşımak zorunda kalıyoruz. Ne ambulans ne itfaiye arabası evimize yaklaşamıyor. Burada yaşanacak acil bir durumda nasıl müdahele edilecek. Bunun hesabını kim verecek. Biz imar planında evimizin önünden geçen ve yol olarak görünen anıt sokağın bir an önce istimlak edilmesini ve yolumuzun açılmasını istiyoruz. Burada hapis hayatı yaşıyoruz” dedi.

Oy istemeye geldiklerinde yumurtalı protesto yapacağız

Yol sorununun canlarına tak ettiğini söyleyen Tan ailesi ve diğer vatandaşlar; “Eğer bu yol sorunumuz bir an önce çözülmezse buraya oy istemeye geldiklerinde yumurtalı protesto yapacağız. Şimdiden yumurta biriktirmeye başladık. Dünya kadar insanız burada. Buraya geldiklerinde yumurta yağmuruna tutacağız onları. Özcan Işıklar’ın üstüne ne kadar yumurta geleceğinin hesabını yapamayacaklar.Bakalım ne olacak” dedi