Büyüyen Silivri'yi şekillendiriyoruz

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, halk toplantıları kapsamında bu akşam Fatih Mahallesi'nde olacak.

Büyüyen Silivri'yi şekillendiriyoruz
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, halk toplantıları serisinden ilk ikisini Alibey Mahallesi ve Piri Mehmet Paşa Mahallesi’nde gerçekleştirdi.

Silivri Belediyesi Mahalle Konseyleri tarafından organize edilen toplantılar serisinin ilki 18 Ocak 2012 Çarşamba akşamı Alibey Mahallesi Bilgiç Kıraathanesi’nde, ikincisi de 19 Ocak 2012 Perşembe akşamı Piri Mehmet Paşa Mahallesi Silivrispor Kulübü Lokali’nde düzenlendi.

Yoğun katılımların olduğu toplantılarda; başkan yardımcıları ve birim müdürleriyle birlikte vatandaşların karşısında çıkan Belediye Başkanı Işıklar, şimdiye kadar yaptıkları çalışmaları ve bundan sonrası için planladıklarını projeksiyon gösterisi eşliğinde anlattı.

Alibey Mahallesi Muhtarı Harun Tüfekçi ve Piri Mehmet Paşa Mahallesi Muhtarı Adnan Ateş de kendi mahallelerindeki toplantılar sırasında Işıklar’a eşlik etti.

Özcan Işıklar, her iki toplantıda da özetle şunları söyledi:

DAHA BÜYÜK BİR SİLİVRİ


Artık 900 km2’lik bir alan ve toplam 35 mahallesiyle birlikte eskisinden daha farklı bir Silivri’yle karşı karşıyayız. Bundan sonra büyük projelere ve daha büyük beklentilere cevap vermek zorundayız. Belediyeler artık çöp toplamak, su vermek, cenaze kaldırmak ve benzeri işlerin dışında bir kentin ekonomisini olumlu yönde şekillendirmek, geleceğine yönelik planlamalar yapmak ve artı değerler katmakla da sorumlu. Belediyeler gerek merkezi hükümetten, gerekse İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden alacağı desteklerin dışında, kendi öz kaynaklarıyla da bu hizmetleri yerine getirmek zorunda.

SİLİVRİ’Yİ İL GİBİ DÜŞÜNMELİYİZ

Silivri’yi merkezdeki 5 mahallesinin dışında sanki büyük bir il gibi düşünmek durumundayız. Çünkü 50 km ötesinde dahi mahallesi olan bir Silivri var karşımızda. Eski ezberleri ve alışkanlıkları, hesapları bir kenara bırakmak zorundayız. Bunları göz önüne alarak planlama yapıyoruz. Merkezinde de, mahalle ve köylerinde de aynı mantık ve öngörüyle planlama yapıyoruz. Bugünkü sorunları çözerken, bu sürecin 10-15 yıl sonrasına da işaret ettiğini, o günleri de şekillendirdiğini hatırlatmak istiyorum.

SİLİVRİ DAHA FAZLA BÜYÜYECEK

Silivri’yi geleceğiyle buluşturmak için çalışıyoruz. Artık Silivri kışın 150 bin, gece gündüz farkıyla 200 bin nüfusa sahip büyük bir il görüntüsünde. Ve 2023 yılında ilçenin toplam nüfusunun 1,5 milyon olması bekleniyor. Silivri’yi bu anlamda projelendirme noktasında; modern, çağdaş ve özellikle hizmet sektörlerinin geliştiği bir yer haline getireceğiz.

HER ŞEY İNSAN İÇİN

Geçtiğimiz gün, 350 pazar esnafımızın belgesini törenle kendilerine verdik. Oda kayıtlarının yapılmasını ve vergi kontrolünün oluşmasını sağladık. Ancak günümüz şartlarında ilçemizdeki esnaf sayısı 8 bin100’lerden 3 bin 200’lere düşmüş durumda. Tüm bunlar çok büyük ekonomik sıkıntılara işaret. Artık iş, aş üreten ve gelecek yaratan bir Silivri oluşturmalıyız. Bunun içinde bizim en büyük projemiz insandır. İnsana yaptığımız yatırımlarla hedeflediğimiz yerlere Silivri’mizi getireceğiz. Bunu kendimize hedef kabul ederek bıkmadan ve yorulmadan çalışıyoruz.

PROJENİZ VARSA KAYNAK DA BULURSUNUZ

Silivri Belediyesi’nin, göreve geldiğimizde 45 trilyon borç içinde olduğumuz ve çöpü dahi kaldıramayacağımız söylendi. Her şeyden önce azmederek, daha sonra da bıkmadan ve usanmadan çalışarak o borcu yapılandırdık ve öder duruma geldik. Personelimiz dâhil, esnafımıza kadar bütün yükümlülüklerimizi yerine getirdik. Merkezi idareden ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden tek bir kuruş yatırım veya proje desteği almadan bunları yapabilir duruma geldik. Projeniz varsa, hayaliniz varsa, açık saydam bir yönetiminiz ve onurlu bir görev yapma anlayışına sahipseniz kaynak da bulursunuz, imkân da. İşte bunun sırrı burada. Kaynağı nereden bulduğumuzu merak edenler bunu bilsinler.

AVM’LER KÜÇÜK ESNAFA DARBE VURUYOR

Büyük alışveriş merkezleri maalesef küçük esnafın işlerini baltalıyor. Bir KİPA açıldı ve Silivri’de 300 küçük esnaf kepenk kapatmak durumunda kaldı. İnşallah KİPA Alışveriş Merkezi’nin sahibi bu sözlerimi duyar da merkezi kapatır. Bu tür büyük alışveriş merkezlerinin şehrin göbeğine kondurulmasını öteden beri yanlış buluyorum. Küçük esnafı korumak adına büyük merkezlerinin şehrin dışına yapılmasında yarar var.

BELDELERDEKİ ÇALIŞMALAR

Özcan Işıklar daha sonra Selimpaşa, Gümüşyaka, Kavaklı, Çanta, Büyükçavuşlu ve Ortaköy başta olmak üzere diğer mahallelerde yapılan çalışmalar hakkında da bilgi verdi.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar toplantıların sonunda vatandaşlardan gelen soruları cevapladı.