Cami Bahçe Ve Çevresini Güzelleştirme Yarışması Sonuçlandı

T.C. Başbakanlık Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından tüm Türkiye'de düzenlenen 'Cami Bahçe ve Çevresini Güzelleştirme Yarışması' çerçevesinde Silivri'de de oluşturulan komisyon tarafından gerekli incelemeler yapıldı.

Cami Bahçe Ve Çevresini Güzelleştirme Yarışması Sonuçlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Silivri İlçe Müftüsü Mustafa Onat'ın başkanlığında oluşturulan 'Cami ve Bahçesini Güzelleştirme Yarışması Seçici Kurulu'nda, Silivri Belediyesi Park ve Bahçeler Birimi Müdürü Zerrin Budak, Silivri Çevre Derneği Başkanı Ali Korsan, Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürlerinden Mecit Bayar ve Silivri Orman İşletme Şefi İsmail Karakaya yer aldı.

Camilerin çevre düzenlemesi, tertip ve düzeni, temizliği konularında görevli olanların teşvik edilmesi, bu hususa önem verilmesinin sağlanması, yapılacak çalışmaların yaygınlaştırılarak toplum nezdinde de ilgi duyulur hale getirilmesi, müftülük ve cami görevlileri arasında kaynaşma, yardımlaşma ve koordinasyonu temin etmek amacıyla T.C. Başbakanlık Diyanet İşleri Başkanlığı'nca Çevre ve Orman Bakanlığı ile imzalanmış protokoller çerçevesinde düzenlenen "Cami Bahçe ve Çevresini Güzelleştirme" yarışması seçici kurulu, iki hafta boyunca, Silivri'nin, bahçeleri olan camilerinde titiz bir inceleme çalışması yürüttü.

Seçici kurul tarafından değerlendirmeye alınan camiler içerisinde Gümüşyaka Camisi, temizliği, başarılı çevre düzeni, bakımının en iyi şekilde yapılıyor olması sebepleriyle "Cami Çevresini Düzenleme Yarışması" birinciliğine layık görüldü. Silivri Esentepe Camisi ikincilikle onurlandırılırken, Kavaklı Camisi de üçüncü olarak belirlendi.

T.C. Başbakanlık Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen "Cami Bahçe ve Çevresini Güzelleştirme Yarışması"nın camilerin daha bakımlı ve temiz olmasını, cami çevrelerinin güzelleştirilmesini özendireceği düşünülüyor.