Çanakkale Şehitleri Saygıyla Anıldı

Silivri'de 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 97. yıldönümü ve TSK Şehitlerini Anma Günü çerçevesinde Atatürk Anıtı'nda çelenk sunumuyla başlayan program, ilçe protokolünün şehit mezarlarını ve şehit ailelerini ziyaretiyle son buldu.

Çanakkale Şehitleri Saygıyla Anıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 97. yıldönümü ve Türk Silahlı Kuvvetleri Şehitlerini Anma Günü nedeniyle Silivri’de bir dizi etkinlik gerçekleştirildi. Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayan törenin salon programı Ertuğrul Gazi İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirildi. Programa; Silivri Kaymakamı Salih Keser, Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Ercan, Silivri Garnizon Komutanı Vekili Askerlik Şube Başkanı Binbaşı Engin Gürsoy, Silivri Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Necip Doğan, siyasi parti, kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, şehit aileleri, gaziler ve birçok öğrenci katıldı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapıldığı, şiirlerin ve slâyt gösterimlerinin sunulduğu programda sahnelenen Çanakkale Şehitleri ile ilgili tiyatro gösterisi de büyük alkış aldı. 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 97. yıldönümü ve TSK Şehitlerini Anma Günü ile ilgili düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri ilçe protokolü tarafından verildi.

 

BELEDİYE ŞEHİT AİLELERİNE YEMEK VERDİ

Ertuğrul Gazi İ.Ö.Okulunda gerçekleşen salon programının ardından, Silivri Belediyesi tarafından Yelken Restoran’da şehit ailelerine yemek verildi. İlçe protokol üyelerinin de katıldığı yemekte bir konuşma yapan Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Ercan; “Cumhuriyetimizin kuruluşunda, çağdaş demokrasi anlayışı ile yönetimde ve muasır medeniyetler seviyesine erişmemizde en büyük pay şüphesiz canlarıyla mallarıyla bağımsızlık uğruna savaşan aziz şehitlerimizindir. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, yaşamını ülkesine adayan tüm kahramanlarımıza, geçmişi büyük zaferlerle dolu şanlı ordumuza, yurdunu canından üstün bilen şehitlerimize ve gazilerimize sonsuz minnet borçluyuz. En büyük minneti hak eden kahraman şehitlerimizin kahraman aileleri, sizler bu vatan uğruna gözünü kırpmadan savaşan, vatan toprağına sıkılan her kurşuna gövdesini siper eden, geride bıraktığını düşünmeden vatanı milleti uğruna kanlarını döken Mehmetçiğimizi, doğuran, büyüten, sonra kendi elleriyle vatan toprağına uğurlayan, tarifi olmayan acılarını Vatan Sağ olsun diyerek evlatlarıyla birlikte toprağa gömen asil aileler, sizler bu ulusun baş tacısınız” şeklinde konuştu.

 

ŞEHİT MEZARLIKLARI ZİYARET EDİLDİ

İlçe protokol üyeleri yemeğin ardından Silivri’de bulunan şehit mezarlarını ziyaret etti. Silivri Asri Mezarlığı ve Silivri Yeni Mezarlığı’nı ziyaret eden protokol üyeleri mezarlara el çelengi koydu. Şehit mezarlarına yapılan ziyaretin ardından, şehit aileleri evlerinde ziyaret edildi.