Çevre Derneği Soruyor Silivri Belediyesi Çalışıyor (mu?)

Silivri Çevre Derneği Başkanı Ali Korsan yayımlamış olduğu basın açıklamasında sordu 'Silivri Belediyesi Çalışıyor (mu?)'

Çevre Derneği Soruyor Silivri Belediyesi Çalışıyor (mu?)
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Silivri Belediyesi çalışıyor(!) Balıkçıların önünde kanal kazıp balıkçıların atık sularını toplayıp denize boşaltıyor. Zaten sular aynı yere akıyordu, neden daha büyük bir kanal yapıp, para harcayıp, suları tekrar aynı yere akıtıyorlar?

Niyetleri iş yapıyor gözükmek mi? Öyleyse yapılacak çok iş var, onları yapsınlar! Gerçekten balıkçıların atık sularını temizlemek istiyorlarsa, suları kanalizasyona bağlayıp, açığa göndersinler. Yoksa tekrar balıkçıların önüne akıtılacaksa bu kadar masrafa ne gerek var.

Balıkçılar, balıklarını yıkamak için aynı yerden su çekiyorlar. Aynı yere atık sularını atıyorlar. Yazın, orasının nasıl koktuğunu hepimiz biliyoruz. İş yapmak istiyorsanız, atık suları kanalizasyona verin. Yoksa iş yapıyor gözükmek için milletin parasını çarçur etmeyin. Çalışıyor gözükmek için iş uydurmanın gereği yok!

Hazır eliniz değmişken kazdığınız yerin az ilerisindeki kanalları da kanalizasyona bağlayın. Bir işe yaramış olursunuz!..

Temiz Deniz, Sağlıklı Çevre İstiyoruz!.. 

Silivri Çevre Derneği Başkanı

Ali Korsan