Çevre Derneği'nden Öğrencilere Çevre Dersi...

Silivri Çevre Derneği Başkanı Ali Korsan ve Silivri Belediyesi Çevre Mühendislerinden İbrahim Sevim, Piri Mehmet Paşa İlköğretim Okulu, 2 D sınıfında, öğretmen Tekin Zengi'nin daveti üzerine öğrencileri çevre sorunları konusunda bilgilendirecek birer konuşma yaptılar.

Çevre Derneği'nden Öğrencilere Çevre Dersi...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Öğrencilerin ilgiyle izlediği konuşmalarda, Dünyamızın su sorunları ve suyun yaşam için önemi vurgulanarak suları dikkatli kullanmamız gerektiği, derelerin, göllerin, denizlerin insan yaşamı için önemli olduğu kadar doğanın, bitkilerin ve hayvanların yaşamı için de önemli olduğu ve bunların kirletilmesinin, yok edilmesinin, yaşamı yok etmek olacağı anlatıldı.

 

Rüzgar ve Güneş enerjileri anlatılarak, insanların artık bu enerji kaynaklarını kullanarak diğer kirletici enerji kaynaklarının kullanımını azaltmaları gerektiği vurgulandı.

 

Ambalaj atıklarının kaynağında ayrı toplanması, geri dönüşüm, geri kazanım konularında bilgilendirilen öğrenciler bir ton atık kağıdın geri dönüşümünün sağlanmasıyla 17 ağacın kurtarılacağı ve tonlarca suyun tasarruf edileceğini öğrendiler.

 

Bitmiş pillerin çöpe, toprağa, suya atılmaması gerektiğini, bunların suyu ve toprağı zehirlediğini bu nedenle özel kutularda toplanması gerektiğini öğrendiler.  

 

Cep telefonu kullanımından oluşan elektromanyetik alan etkisinin  özellikle gelişme çağındaki çocuklar üzerinde yaratacağı sağlık problemlerinden bahsedilerek mecbur kalmadıkça cep telefonlarının kullanılmaması gerektiği ve baz istasyonlarının zararlarından bahsedildi.

 

Atık yağların doğaya atılmasının zararlarına dikkat çekildi. Sulara karışan bir litre yağın, milyonlarca litre suyu kirleteceği anlatıldı. Bunun yerine bitkisel atık yağların toplanarak biodizel yapılabileceği öğrenildi.

 

Öğrencilerin ilgiyle izlediği konuşmalar birlikte getirilen afiş ve broşürlerin verilmesiyle sonuçlandı.

 

Umuyoruz öğrenciler öğrendikleri bilgilerden sonra doğaya ve çevreye daha duyarlı yaklaşarak geleceğin çevre korumacıları olma yolunda ilerleyecekler.