CHP “Devrim Şehitleri”ni Andı

CHP Silivri İlçe Gençlik Kolları tarafından hazırlanan gecede, “Devrim Şehitleri” anıldı. İlçe binasında gerçekleştirilen anma programında konuşan İlçe Gençlik Kolları Başkanı İzzet Gültekin “Onlar terörist değil, Atatürk devrimlerinin savunucularıydılar” dedi.

CHP “Devrim Şehitleri”ni Andı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Devrim Şehitleri, CHP Silivri İlçe Gençlik Kolları tarafından düzenlenen programla anıldı. CHP İlçe Binasında gerçekleştirilen anma gecesinde bir konuşma yapan İlçe Genlik Kolları Başkanı İzzet Gültekin, devrimcilerin terörist olmadığının altını çizerek “Onlar Atatürk devrimlerinin savunucularıydılar” dedi. Düzenlenen anma gecesine katılanlar arasında, CHP Silivri İlçe Başkanı Hüseyin Şahin, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Silivri Belediyesi Meclis Üyeleri, örgüt mensupları ve çok sayıda davetli yer aldı. Devrim yıllarını yaşamış ve döneme hakim olan Cemil Orkunoğlu ve Ali Işık’da gecede anılarını katılımcılarla paylaştılar.

GÜLTEKİN “ONLAR ÖNDERLERİMİZDİ”

CHP Silivri İlçe Gençlik Kolları Başkanı İzzet Gültekin, gecede yaptığı konuşmasında, faşist zihniyeti kınadığını ifade ederek şunları söyledi “Onlar bağımsız Türkiye’nin savunucularıydılar. Onlar 2. Kurtuluş Savaşı’nın öncüleriydi. Onlar darağacına gülümseyerek gidenlerdi. Onlar boyun eğmeyenlerdi. 6 Mayıs 1972 yılında darağacında katledildiler. İdam kararını veren zihniyet, Denizleri, İbrahimleri, Mahirleri öldürerek mücadelenin biteceğini sandılar fakat yanıldılar. Onlar her bahar açabilmemiz için toprağa düşen tohumlardı. Şimdi onların yaptığı mücadeleyi her ne kadar yapamıyor olsak da bu suç bizim değildir. Emperyalistlere ve onların işbirlikçisi faşist siyasetçilerin ve basiretsiz askerlerin yaptığı darbelere, baskılara ve işkencelere karşı çıkmayanların suçudur. Sistemin ortaya çıkardığı pragmatik siyaset adamlarının ülkeyi pazarlamasına ses çıkartmayan tepkisini koyamayan kişilerden bu kavgaya bir eş, oğul vermesi beklenemez. Onlar 6. Filoya karşıydılar ve Amerikan askerlerinin ülkemizi terk etmesini istiyorlardı. O günlerde devrimci gençler 6. Filoya karşı mücadele verirken, namaz kılarken yüzlerini kıbleye değil de 6. Filoya dönen Milli Türk Talebe Birliği’ni unutmayınız. Deniz ve arkadaşları Filistin’e mücadeleye giderken onlar neredeydi? Deniz ve arkadaşları terörist değil, Mustafa Kemal devrimlerine sahip çıkan önderlerimizdir. Ülkemizin en üst düzey makamlarını işgal eden bu Amerikancı faşist zihniyeti kınıyorum. Onların bu duruşu karşısında saygıyla eğiliyorum.”dedi

GENÇLER DEVRİM YILLARINI CANLANDIRDI

Gecede, CHP Silivri İlçe Gençlik Kolları’na mensup gençler, hazırladıkları slayt gösterilerini ve tiyatrolaştırdıkları döneme ait kesitleri katılımcılara sergilediler. Özellikle bir perde arkasından gerçekleştirilen gölgelerle anlatımın yapıldığı sunuş katılımcılardan büyük beğeni, topladı.