CHP İstanbul'da istifa depremi

CHP'de Berhan Şimşek'in istifasıyla boşalan İstanbul İl Başkanlığı görevine getirilen Nebil İlseven, genel seçimlere 3 ay kala görevinden istifa etti.

CHP İstanbul'da istifa depremi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP'yi sarsan istifa süreci, 53 gün önce İstanbul İl Başkanlığı'na atanan İlseven'in kendi yönetim kurulunu atama isteğiyle başladı.

 

GENEL MERKEZ İLSEVEN'İN LİSTESİNİ TIRPANLAYINCA

Gerçek Gündem sitesinin haberine göre, CHP Genel Merkezi'ne sunduğu yönetim kurulu listesindeki 11 isim veto yedi. İlseven'in sunduğu liste değiştirildi ve 10 kişi parti genel merkezi tarafından atandı.


İlseven, listenin onaylanacağı gün, kendisine yakın bir haber sitesine "listem onaylanmazsa istifa ederim" haberini sızdırttı. İlseven'in bu restine taviz vermeyen genel merkez ise listeyi istediği şekliyle geçirdi.


YÖNETİM KURULU OLMASSA DANIŞMAN OLSUN

İlseven bunun üzerine listesine sokamadığı arkadaşlarını "danışman" adı altında, il başkan yardımcısı gibi konumlandırdı.


CHP Genel Merkezi ise İlseven'e 'tüzük hatırlatması' yaparak,"tüzükte yazılı olmayan görevlendirmeleri yapma" talimatı verdi.


Bu krizin ardından İlseven'den genel seçimlere ilişkin çalışma taslağı sunması istendi ancak İstanbul İl Başkanı bu taslağı hazırlayamadı.


İlseven'in bu başarısızlığının ardından CHP Genel Merkezi, kendisine mesafe koydu ve toparlanması için süre verdi.


İlseven ise pazartesi günü yakın çalışma arkadaşlarına "bu iş olmuyor" diyerek istifa edeceğini açıkladı.


İlseven saat 17:00 sıralarında istifa etti. Yazılı istifasını salı günü CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'e iletecek olan İlseven'in yeniden iş hayatına döneceği öğrenildi.