CHP Kadın Kolları'ndan 4+4+4 e Karşı Eylem

Bugün öğlen saatlarinde Uğur Mumcu meydanında düzenledikleri basın açıklamasıyla birlikte bir imza kampanyası düzenlediler.

CHP Kadın Kolları'ndan 4+4+4 e Karşı Eylem
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yapılan basın açıklamasında şu ifadeler kullanıldı;

Çocuklarımızın geleceği karartılıyor...farkında mısınız?

Eğitim konusunda atılan adımların özünde “kadının geleceği hedef alınmıştır. ”Kadını bu sistemle hayatın etkisiz unsuru haline getiren iktidar bakışına karşı;

Çocuk gelin sayısını arttıracak, kadını eğitimin yanı sıra iş yaşamından soyutlayacak, yine kadını ikinci sınıf yurttaş olmanın ötesinde malı gibi gören çağ dışı anlayışa karşı mücadelemizi, toplumun tüm kesimleriyle bir araya gelerek yükselteceğiz.

Çocuklarımızın siyaset malzemesi yapılarak onların hayatını etkileyecek kararların hiçbir bilimsel temeli olmayan anlayışla çocuklarımıza dayatılmasına karşıyız.

4+4+4 ‘ün hayatı tanımadan meslek seçmeye zorlanan çocuklarımızın geleceğini çalmasına razı değiliz.

AKP’nin asıl amacı sorgulamaya, akla ve bilme kapalı çağın gereklerine cevap vermeyen, araştırmayan bir nesil yetiştirmektir.

Bu nesil cumhuriyetimizin temel ilkelerine karşı kinlendirilmiş bir nesil olacaktır.

Bu sistem aynı zamanda kesintili eğitimdir. Zorunlu olmayan  ve kesintili eğitim düzeni olmayan bu sistemle ülkemizin acı gerçeği olan çocuk gelinlerin sayısı 10-11 yaşında küçücük bedenleriyle tamircilerin yanında çırak olarak çalışan çocuk işçi sayısı artacaktır. Bununla birlikte okula başlama yaşı son derece erkendir.Ayrıca okul öncesi eğitimi de ortadan kaldırmaktadır.

Kısacası 4+4+4 sistemiyle irticanın ayak sesleri daha gür çıkmaya başlayacaktır. Tüm bu olumsuzlukları gördüğümüz için Silivri CHP Kadın Kolları örgütü olarak hükümetin dayatmalı çıkardığı bu yasaya tepki gösteriyoruz ve tüm halkımızı duyarlı olmaya davet ediyoruz.