CHP'li gençler Çevre Derneğini ziyaret etti

Bugün, Silivri CHP Gençlik Kollarından bir grup Çevre Derneğini ziyaret etti.

CHP'li gençler Çevre Derneğini ziyaret etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Çevre Derneği Basın Açıklaması;

 

Bugün, Silivri CHP Gençlik Kollarından bir grup derneğimizi ziyaret etti.

Silivri CHP Gençlik Kollarından Birkan Çakır, Tayfun Zeki Şahin, Ayten Yapıcı ve Ertürk Kerpiçci katıldığı toplantıya Silivri Çevre Derneğinden Ali Korsan, Emrah Maşalacı, Fatma Sarıbıyık, Lütfü Ertürk, Erdal Özer, Turgay Duru ve Ertuğrul Akçaoğlu katıldı.

Silivrinin ve Türkiyenin çevre sorunları üzerinde görüş alış verişinde bulunduğumuz toplantıda, bundan sonraki dönemde daha sık bir araya gelerek Silivrinin çevre sorunları ile ilgili ortak çalışmalar yapmak üzere fikir birliğine varıldı.

CHP'nin, çevre sorunlarına yaklaşımının ve bunun yetersizliğinin de konuşulduğu toplantıda, CHP'li gençlerin bir görevinin de ülke çapında önemli olan çevre sorunlarının parti kademelerinde tartışılmasını sağlamak ve bunların parti programında yer almasına çalışmak olduğu konuşuldu.

Ülkenin genel çevre sorunları olarak nükleer santrallar, her dereye yapılmaya çalışılan hidrolik santrallar, ülkenin her köşesine açılmak istenen zehirli madencilik tesisleri ile genetiği değiştirilmiş organizmalar ve yerel tohumların kullanılmasının yasaklanması üzerinde konuşuldu.

Silivrinin yerel sorunları arasında da Cezaevinin ve çeşitli sanayi kuruluşlarının atıklarını derelere boşaltması, ayrıca kum ocaklarından derelere salınan ve dere yataklarını dolduran miller, Silivriye yapılması tasarlanan havaalanı, şehiriçi trafiği ve katlı otoparklar yapılarak çözümlenmesi konuları konuşuldu.

Ayrıca sürekli plan tadilatları yapılarak yeşil alan olarak ayrılmış alanların imara açılması ya da yeşil alanlardan vazgeçilerek otopark olarak kullanılması ve Silivrinin giderek yeşil alanlardan mahrum bir beton yığını haline gelmesinin yarattığı sorunlar da konuşulan konular arasında yer aldı.

 

Silivri Çevre Derneği Başkanı

Ali Korsan