Chp'li Milletvekilleri Silivri'de

CHP'li Milletvekilleri tutuklu ve yükümlülerin sorunlarını dinlemek ve incelemelerde bulunmak üzere Silivri Cezaevine geldi.

Chp'li Milletvekilleri Silivri'de
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP'li Milletvekilleri tutuklu ve yükümlülerin sorunlarını dinlemek ve incelemelerde bulunmak üzere Silivri Cezaevine geldi.

CHP'li Milletvekilleri İlhan Cihaner, Tolga Çandar, Ali Özgündüz, Dilek Akagün Yılmaz ve Nur Serter, cezaevleri izleme komisyonu olarak incelemeler yapmak üzere Silivri Cezaevi'ne geldi. Milletvekillerini cezaevi önünde Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu , Silivri Belediye Meclis üyeleri ve Parti yöneticileri karşıladı.

İncelemeler öncesinde açıklama yapan CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz "Cezaevlerinde ağır hasta olup ta cezalarının ertelenmesi gereken insanlar var ya da Cumhurbaşkanı tarafından affedilmesi gereken insanlar var. Bunlarla ilgili bir çalışmamız var, yani biz sessiz çoğunluğun sesini duyurmak istiyoruz. Siyasi tutuklu ve yükümlüler bir şekilde kendini ifade edebiliyorlar ama özellikle adli tutuklu ve çocuklar yani bunlar gerçekten sessiz çoğunluk diyebileceğimiz insanlar. Bunların sesini de duyurmamız gerektiğini düşünüyoruz. Bu nedenle böyle bir çalışma yaptık. Dün ben Bakırköy cezaevindeydim. Orada hem hasta olan siyasi tutuklu ve hükümlü arkadaşlarla görüştük, onların durumlarını açıklamaya çalıştık. Bunun yanında adli hükümlü ve tutuklular da görüştük. Bu çalışmalarımızın sonuçlarını arkadaşlarımızın raporlarını çocukların sorunlarını biz kamuoyuyla paylaşacağız" dedi.

Öncelikle milletvekilleri ardından da Oda TV davasından yargılanan Müyesser Yıldız ile görüşeceklerini belirten Yılmaz, "Daha sonra ağır hasta konumuna olan arkadaşlarımızla görüşeceğiz, onların isimlerini ben Çağdaş Hukukçular Derneği'nden İnsan Hakları Derneğinden ve Tabipler odasından aldım. Tabi bu arada milletvekillerimizin ve burada tutsak olan arkadaşlarımızın da sorunlarını dile getirmek yine görevlerimizin arasındadır.Daha sonraki çalışmamızda Ankara Sincan'da olacak hem kadınlar hem Pozantı'dan gelen çocuk tutuklular ve hükümlüler hem de diğer oradaki hasta hükümlülerle göreceğiz.Yani bu çalışmanın özeti itibariyle biz özellikle sessiz olan ve sesini duyuramayan insanların sesini duyurmak istiyoruz.Yani Bu cezaevi izleme komisyonumuz çalışmalarına devam arz edecek.Cezaevlerinde ki bu vasfa uyanlarla görüşeceğiz ve çözüm önerileri, yasa teklifleri vereceğiz" diye konuştu.