'Çıkan haberler asılsızdır'

Son günlerde sosyal medya hesapları üzerinden Silivri'de hayvanların katledildiğine dair çıkan haberler üzerine Silivri Belediyesi basın bir açıklama yaptı. Açıklamada 'İlçemizde 30 bin sokak hayvanı olmadığı gibi, can dostlarımızı katlettiğimize dair haberler de asılsız ve çirkin bir iftiradan ibarettir. Seçim sürecinde hayvanseverleri kurumumuza ve başkanımıza yönelik asılsız iddialarla karşı karşı getirmek isteyen kişi/kişiler hakkında adli makamlara gerekli şikâyetlerimizi yapacağımızı bilgilerinize sunarız' İfadeleri yer aldı.

'Çıkan haberler asılsızdır'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi.;

Belediyemiz Veterinerlik İşleri Müdürlüğü’nün çalışmalarına yönelik kamuoyunda yer alan iddialar üzerine kurumumuzun basın açıklamasıdır.

Belediyemizin Veterinerlik İşleri Müdürlüğü’nün rutin aşılama ve kısırlaştırma çalışmaları doğrultusunda Küçük Sinekli Mahallemizden alınan 12 can dostumuzun öldürüldüğüne dair, basında ve sosyal medyada yer bulan çirkin iftira ve iddialar asla gerçeği yansıtmamaktadır.

Silivri Belediyesi İletişim Merkezi’ne gelen talep formu doğrultusunda 07.03.2019 tarihinde Küçük Sinekli Mahallesi’nden alınan 12 adet sokak hayvanı, 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve Uygulama Yönetmeliği kapsamında değerlendirilerek daha önce kısırlaştırılarak rehabilite olan 10 adet köpeğin öncelikle paraziter mücadelesi ile kuduz aşıları yenilenmiştir. Her yıl farklı renk uygulaması yaptığımız, kulak küpeleri de 2019 olarak güncellenerek 08.03.2019 tarihinde alınan noktaya Küçük Sinekli Mahallesi’ne sağlıklı olarak bırakılmıştır.

Kısırlaştırılmamış olan 2 köpek ise Küçük Hayvan Rehabilitasyon Merkezimizde öncelikle müşahede yerlerinde tutulması sağlanıp, akabinde müşahede süreleri bittikten sonra kısırlaştırılıp, paraziter mücadeleleri, kuduz aşıları ve işaretlemeleri (Elektronik Kimliklendirme ile Kulak Küpesi ) yapılarak sahiplendirmeye çalışılacak olup sahiplendirilemez ise aldığımız yere geri bırakılacaktır.

Belediyemiz bünyesinde Trakya’nın en büyük Hayvan Bakım Ünitesi’ni kurarak, tüm teçhizatıyla hizmet standartlarını en kaliteli şekilde sürdürmektedir.

Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da can dostlarımız için aynı hassasiyetle çalışmaya devam edeceğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız.