Demir 'Elzem bir hal almıştır'

Türk Eğitim-Sen İstanbul 9 No'lu Şube Başkanı Enver Demir, Silivri'de basın mensuplarıyla bir araya geldi. Demir, 'Memur Sen 'in Hükümet karşısındaki acziyeti 2017 toplu görüşmelerinin de kendini göstermiş, 2018 yılı için %4+3,5, 2019 yılı için de% 4+5 zam oranında anlaşılmıştır. Ne gariptir ki ilkokul seviyesi matematik bilgisi gerektiren bu oranda dahi Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın gece yarısı 01.40 civarında twitter hesabından yapmış olduğu açıklama ile adeta milleti aptal yerine koyarcasına toplamda %16,5 olan zam oranını %17,5 olarak açıklamıştır'' dedi.

Demir 'Elzem bir hal almıştır'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Park Otel toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya Türk Eğitim-Sen Silivri İlçe Temsilcisi Cem Tan, Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Demir, Ufuk Kayacı ve Sinan Sakallı da katıldı.

Başkan Demir,” geçtiğimiz ayda Şubemizin ortaya çıkardığı İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğünün yapmış olduğu Okullara Yönetici Görevlendirme Sözlü Sınavları (Mülakatlar)ilgili Noter Onaylı Torpil skandalı ile ilgili olarak görev yaptığınız gazetelerde gerekse sosyal medya hesaplarınızda konunun üzerine gitmeniz bizleri ziyadesiyle memnun etti” diyerek başladığı konuşmasına şöyle devam etti.;

“Özellikle ülkeyi yönetenlerin medya üzerindeki baskılarının her geçen gün daha da arttığı şu günlerde yaşanan bu skandal uygulama hakkında yapmış olduğunuz haberler, köşe yazıları, bizleri hem umutlandırıyor hem de çalışma şevkimizi arttırıyor.”

“Biz eğitim iş kolunda faaliyet gösteren Türk Eğitim Sen İstanbul 9 Nolu Şube olarak çalışma sahamızda ortaya çıkan hukuk ve etik dışı her türlü uygulamayı kamuoyuna ifşa etmeye, hukuk karşısında hesap vermeleri için mücadelemize devam edeceğiz.”

“Ülkemizde eğitim durumu maalesef her geçen gün gerilemektedir. Üyesi olduğumuz uluslararası sınavlarda çok kötü sonuçlar alıyoruz. Hiç kuşkusuz bunda eğitim öğretim faaliyetlerini planlayanların ve yönetenlerin payı yadsınamayacak kadar yüksektir. Liyakatsiz kişilerin iş başına getirilmesi, göreve getirilen kişilerin sendika, vakıf, dernek ve cemaatlere olan mensubiyetleri, görev vermede önemli kriter halinde getirilmiştir. Aslında  büyük resme bakıldığında yapılan tüm iş ve işlemlerin büyük bir planın parçaları olduğu da dikkatlerden kaçmamalı; yeni müfredat incelendiğinde Atatürkçülük konularının Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden çıkarılması, Cihat kavramının müfredatta yer alması, Atatürk heykel ve büstlerine yapılan saldırılar ve saldırganların cezasız kalması ve bizce en sakıncalısı da Milli Eğitim Bakanlığının öğretmen alımında Mülakat sistemini getirmesi ve akabinde de Ensar Vakfı ile beş yıllık protokol çerçevesinde mevcut öğretmenlere çeşitli seminerleri zorunlu kılmasıdır. Adı geçen bu vakfın öğretmenlere ve Milli Eğitimimize ne gibi katkıda bulunacağını da kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.”

“Malumunuz hükümet ile sendikalar her iki senede bir özlük haklarının geliştirilmesi ve maaş artışlarının karara bağlanması için masaya otururlar. Biz Türkiye Kamu Sen olarak teklifimizi hükümete ilettik, özellikle Milli gelirden payımıza düşen dilimin yükseltilmesi, daha hakça paylaşım ve tüm memurların gelirinin TÜİK in belirlemiş olduğu Yoksulluk Sınırının üzerine çıkarılmasını talep ettik. Ancak kanunlarımız gereği hükümete karşı imza yetkisi üye sayısı en fazla olan yetkili sendikaya ait. Şuanda tüm memurları bütün iş kollarında Memur Sen sendikası temsil etmektedir. Bu gece yarısı paydaşlardan gizli saklı olarak mutabakata varılan zam oranları gösteriyor ki Memur Sen ‘in Hükümet karşısındaki acziyeti 2017 toplu görüşmelerinin de kendini göstermiş, 2018 yılı için %4+3,5, 2019 yılı için de% 4+5 zam oranında anlaşılmıştır. Ne gariptir ki ilkokul seviyesi matematik bilgisi gerektiren bu oranda dahi Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın gece yarısı 01.40 civarında twitter hesabından yapmış olduğu açıklama ile adeta milleti aptal yerine koyarcasına toplamda %16,5 olan zam oranını %17,5 olarak açıklamıştır.”

“Memur ve öğretmen arkadaşlarımızın üyesi oldukları sendikanın ne yaptığını hatta daha önemlisi ne yapamadığını gözlemleyip kararını tekrar gözden geçirmesinde büyük fayda vardır. Bu bağlamda başta eğitimciler olmak üzere tüm kamu çalışmalarını Türkiye Kamu Sen çatısı altında birleşmeye davet ediyoruz. Gerek memurun ekonomik olarak refaha kavuşması gerekse Milli Eğitimimizin arzu ettiğimiz seviyelere çıkması için bu elzem bir hal almıştır.” şeklinde konuştu