Demokrasi Platformundan 'kötü koku'ya yanıt

Nisan ayı meclis toplantısında Ak Parti İlçe Başkanı Metin Karakaş'ın 'Silivri Demokrasi Platformundan kötü kokular geliyor' sözlerinin ardından Silivri Demokrasi Platformu üyeleri açıklama yaptı.

Demokrasi Platformundan 'kötü koku'ya yanıt
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi “Geçmişten bu güne iktidarı elinde bulunduran güçler,  her türden hak ve demokratik muhalefetten oldum olası rahatsızlık duymuşlardır. Demokratik muhalefeti her fırsatta karalama kampanyalarıyla, baskıyla, tehditle  şiddetle, işkence ve hapsetme  yöntemleriyle bastırmayı  politika haline getirmişlerdir. “Kendine demokrat” anlayışlarının mantığı gereği  , bugün iktidarda olan    AKP’nin “ileri demokrasi!”  uygulamasının bir örneğine de Silivri Belediyesi’nin son meclis toplantısında tanık olmuş bulunmaktayız”

“AK PARTİ İLÇE BAŞKANI RAHATSIZ OLMUŞ”

“İleri demokrat(!) AKP ilçe başkanı anlaşılan çok rahatsız olmuş ki, “Silivri Demokrasi Platformu’ndan pis kokular geliyor.” Diyerek bir sivil toplum girişimine karşı ne kadar hoşgörülü ve saygılı olduğunu gözler önüne sermiştir”

“AKP ilçe başkanın da bildiği gibi Silivri Demokrasi Platformu çeşitli eylem ve etkinlikleriyle Silivri gündemine etki etmeye çalışan bir sivil iradedir. İlçemizde faaliyet gösteren, kendini halktan, emekten ve demokrasiden ve insan haklarından yana olarak ifade eden, siyasi parti, sendika ve derneklerin gönüllü üyeleri ile bağımsız kişilerin oluşturduğu demokratik bir oluşumdur. Amacı halkın genel veya yerel taleplerini ortaklaştırmak, haksız uygulamalara ortak bir sesle “hayır” demek, sorunlara dikkat çekmek ve ortak akılla çözüm önerileri sunmaktır.”

“Bunları yaparken en çok dikkat ettiği nokta, hiçbir siyasi partinin eksenine girmemek; ön bahçesi, arka bahçesi veya uzantısı olmadan bağımsız hareket etme özelliğini sürdürmektir. Tüm eylem ve etkinliklerinde bu özelliğini açıkça göstermiştir.”

“Ve bu nedenledir ki, geçmiş, gelmiş ve gelecek olan tüm iktidarlara muhalif olmak durumundadır. Yerel iktidarların da, merkezi hükümetin de yapacağı her haksız uygulamayı eleştirmek, her doğru uygulamayı da desteklemek, daha iyisi için öneriler sunmak gibi bir görev üstlenmiştir.”

“İKTİDARLAR MUHALEFETİ SEVMEZLER”

“Tabi ki iktidarlar muhalefeti sevmezler. Hele de ileri demokrasi maskeli dikta heveslisi iktidarlar muhaliflerden nefret ederler. Hemen karalamaya, itibarsızlaştırmaya ve yok etmeye çabalarlar.“Yapılan tam da budur. AKP ilçe başkanı “Silivri Demokrasi Platformu’ndan pis kokular geliyor.” diyerek bizi tehdit etmekte ve susturmaya çalışmaktadır.Çünkü, Silivri Demokrasi Platformu;  hiçbir gerekçesi olmayan acımasız zamlara ”hayır” diyor. Halkı eziyorsunuz, soyuyorsunuz diyor.Çünkü, İlçemiz depreme hazır değil, hiçbir şey yapılmıyor evlerimiz mezar olmasın, diyor.Çünkü, Sağlıkta dönüşüm” adı altında Anayasal hak olan sağlıklı yaşama hakkının gasp edilmesine, paran kadar sağlık hizmeti alacaksın anlayışına karşı çıkıyor. Halka doğru bilgileri veriyor.Çünkü,Sivas katliamı sanıklarının zamanaşımı ile affedilmesini kabul etmiyor.Şimdi soruyoruz “Sayın başkan pis kokular buralardan mı geliyor? Siz bu haksızlıkların gündeme taşınmasından mı  rahatsız  oldunuz?”

“Evet bu konular bazıları için pis kokular çıkarabilir. Bir insanın vicdanı körelmişse burnu da mutasyona uğrayabilir. Hak arayanların, eşitlik, adalet, özgürlük ve bağımsızlık isteyenlerin kokuları onlara pis gelebilir. Onlar için mis koku artık baskının, zulmün, yolsuzluğun, haksız kazancın kokusudur çünkü.”

 “Örneğin;”Deniz Feneri yolsuzluğu” onlara mis gibi kokabilir.%20’lik doğalgaz, % 10’luk elektrik, günlük  akaryakıt zamları da misk-i amber kokar onlara.Bir de kişiye özel ihale kokuları, kesilen ağaçların, katledilen çevrenin, 2B ormanlarının, satılan derelerin, nükleer santrallerin, Amerikan füze kalkanlarının, gaz bombalarının, polis copunun, panzerlerin kokusu da mis gibidir hani.”

“BAŞKAN ALINTERİ KOKUSUNA DAYANABİLECEK Mİ ?”

“AKP ilçe başkanıyla bir polemik yaşama  taraftarı değiliz. Silivri Demokrasi Platformu nun çok daha önemli ,demokratik,insani,vicdani  ve ahlaki sorumlulukları vardır .İş,  ekmek, özgürlük ve onurlu  yaşam mücadelesi ile ilgili görev ve talepleri vardır.Eğer  AKP  ilçe başkanının amacını  aşan , dil sürçmesi   veya  Silivri Belediyesi ile ilgili  tasarruf planlarının sonucu değilse;  sizi şu pis kokulu Silivri Demokrasi Platformu’nun ilk toplantısına davet ediyoruz.Üzerinize bolca gülsuyu dökerek  bir uğrayın isterseniz. En azından bir şeyi sınamış oluruz. Bakalım emek ve alın teri kokusuna ne kadar dayanabileceksiniz.”

“Bütün söylenenlerin  hakemi elbette halkımızdır. Silivri halkı Pis kokuların nereden yayıldığını  çok iyi görmektedir.kamuoyuna saygıyla duyurulur.”