Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı gerçekleştirildi

15 Temmuz darbe kalkışmasının yıl dönümü, Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında Uğur Mumcu Meydanı'nda resmi program gerçekleştirildi. Programda protokol ana kademesi tam kadro yer aldı.

Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı gerçekleştirildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

15 Temmuz darbe kalkışmasının yıl dönümünde, Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında tüm Türkiye’de olduğu gibi Silivri’de de resmi program gerçekleştirildi. Uğur Mumcu Meydanı’nda saat 22.30’da başlayan program sabah ezanına kadar devam etti. Programa protokol tam kadro katılırken çok sayıda vatandaş da darbe kalkışması sonrasında geçen sene tuttuğu ‘Demokrasi Nöbetleri’nin bir yenisini de yıl dönümünde yeniledi.

Protokol konuşmaları gerçekleştirildi

Programda Muharip Gaziler Derneği Başkanı Adnan Gürcan, Adalet ve Kalkınma Partisi İlçe Başkanı Rıfat Kutlu, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Zafer Yalçın, Demokrat Parti İlçe Başkanı Halide Avlu, Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Aynural, Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve İlçe Kaymakamı Ali Partal protokol konuşmaları gerçekleştirdi.

İlçe Müftüsü dua etti

15 Temmuz darbe girişimi yıl dönümünde 00.13’ten itibaren camilerden ve alandaki sahneden de salâlar okundu. Ayrıca İlçe Müftüsü İdris Çatmakaş, alanda toplanan vatandaşlarla birlikte tüm şehitler anısına, vatan ve millet bütünlüğü için dua etti.

Partal, tek tek ziyaret etti

Uğur Mumcu Meydanı’ndaki programda sabah ezanına kadar bekleyen vatandaşlara, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve bazı dernekler yiyecek ve içecek ikramında bulundu. İlçe Kaymakamı Ali Partal’da stantlarda görevli olan vatandaşları tek tek ziyaret etti. Kaymakam Partal, aynı zamanda görevi başındaki emniyet güçlerine de kolaylıklar diledi.

Program, sabah namazı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Beştepe Millet Camii’nden halka seslenişinin takip edilmesi sonrasında sonra erdi.