Deprem Çalıştayı düzenlendi

Silivri Kaymakamlığı, Silivri Belediyesi ve Silivri Dayanışma Platformu işbirliği ile hazırlanan 'Depremin yıkıcı etkilerinden nasıl korunabiliriz?' konulu Deprem Çalıştayı, Önder Yılmaz Tiyatro Salonunda vatandaşlarımızın çok yoğun katılımı ile gerçekleşti.

Deprem Çalıştayı düzenlendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Deprem Çalıştayı’ında konuşma yapan Beledi Başkanımız Volkan Yılmaz, “Özellikle deprem ve diğer afetlerde alınacak tedbirlere yönelik çalışmalarımız ve desteklerimiz devam ediyor. Bugün de Silivri Deprem Çalıştayımız gerçekleştiriliyor. Kentsel dönüşüm konusunda kararlıyız. Her platformda anlatmanın yanı sıra, somut adımları atmaya başladığımızı ifade ediyorum. Bu konuda tavrımız net. Strateji belgemizi tamamladıktan sonra hep birlikte el ele vererek kentsel dönüşümün üzerine cesurca gideceğiz. Başka çaremiz yok. Toplumsal bilinçlendirme adına çok önemli olan bu çalıştayımıza katılarak bilgi birikim ve tecrübelerini bizlerle paylaşan tüm konuşmacılarımıza, konuya olan duyarlılığı ve hassasiyetleri ile bu salonu dolduran tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Deprem ve diğer afetlerde alınacak tedbirler, deprem öncesi ve sonrası yapılacak çalışmaların anlatıldığı çalıştay, 2 oturum şeklinde gerçekleşti.

1. Oturum, İnşaat Mühendisi Hüseyin Turan başkanlığında, Prof. Dr. Şükrü Ersoy, İMO Temsilsi İnşaat Mühendisi Mustafa Yazıcı, Jeoloji Mühendisi Umut Alaner, İBB Deprem ve Zemin İnceleme Müdürü Kemal Duran’ın yaptığı sunumla yapıldı.

2. Oturumda ise İnşaat Mühendisi Mustafa Yazıcı başkanlığında, AFAD Yetkilisi Tezcan Buçan, Anadolu UMKE sorumlusu Osman Türk ve Silivri Belediye Başkan Yardımcımız Harun Akkan’ın birer konuşma yaptı. Program, konuşmacıların ardından vatandaşlardan gelen soru ve önerilerin değerlendirilmesi ile sona erdi.