Deprem Çalıştayı öncesi basın toplantısı düzenlendi

Silivri Dayanışma Platformu, Silivri İlçe Kaymakamlığı ve Silivri Belediyesi işbirliğinde 1 Şubat 2020 tarihinde, 'Yuvanız Yıkılmasın' temasıyla, saat 13.30'da Önder Yılmaz Sahnesi'nde düzenleyecekleri Deprem Çalıştayı öncesi basın mensuplarıyla toplantıda buluştu. Toplantı, Yaşar Kemal Fuaye Salonu'nda düzenlendi.

Deprem Çalıştayı öncesi basın toplantısı düzenlendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

EREL: HEPİMİZ SİLİVRİ, SİLİVRİ HEPİMİZ
Platform üyelerinden Nursel Erel, açılış konuşması yaparak Elazığ'da yaşanan Malatya ve diğer illerde hissedilen depremde yaşamlarını yitiren vatandaşların yakınlarına başsağlığı ve herkese geçmiş olsun dileğinde bulundu. Erel, platform hakkında bilgi vererek Silivri'nin toplumsal sorunlarına, doğaya, kadına, çocuğa, hayvanlara kısaca tüm canlılara duyarlı, ilgili ve sorumluluk almak isteyen, proje üretip gerçekleştirmek isteyen, farklı kesimlerden oluşan gönüllü topluluğu olduklarını, “Hepimiz Silivri, Silivri hepimiz” diyerek özetledi.
Erel, birinci önceliklerinin deprem olduğunu dile getirerek, bireysel olarak bu konuda herkesin önce üzerine düşeni sonra yetkililere başvurması gerektiğini savundu. Platform çatısı altında bir araya gelerek toplumda itici güç olmak adına çalışmalarda bulunacaklarını ve 1 Şubat 2020 tarihinde düzenleyecekleri Deprem Çalıştayı'na Silivri'deki tüm paydaşların katılarak bu sürecin bir parçası olmalarını amaçladıklarını belirtti.Erel, sözü Deprem Çalıştayı projesinden sorumlu platform üyelerinden, geçmiş dönem Belediye Başkanımız İnşaat Mühendisi Hüseyin Turan'a bıraktı.
TURAN: KENTE SAHİP ÇIKMAK ADINA SORUMLULUK ÇERÇEVESİNDE HAREKET EDİYORUZ
Hüseyin Turan, konuşmasında Deprem Yönetmeliğine uygun güvenli yapıların inşa edilmesi, en önemli olanın ise uygulamada denetlemelerin gerekliliğine dikkati çekti. Toplumu bilinçlendirerek kente sahip çıkmak adına sorumluluk çerçevesinde hareket ettiklerini dile getirdi. Depreme hazırlık çalışmaları kapsamında gönüllü Arama Kurtarma ekiplerin kurularak, AFAD, İBB ve Silivri Belediyesinin de desteğiyle gerekli eğitimlerin verileceğini paylaştı.
YAZICI: ARTIK BİZLER DE BİRŞEYLER YAPMALIYIZ
İnşaat Mühendisleri Odası Silivri Temsilcisi ve platform üyesi Mustafa Yazıcı, da konuşmasında “Odamız bilgilendirme toplantılarını düzenledi. Kanal İstanbul ile ilgili görüşlerini paylaştı. Artık bizler de bir şeyler yapmalıyız. Yerel yönetime itici motivasyon, kamuoyu baskısı oluşturmalıyız. Arama Kurtarma gönüllü ekiplerimiz oluşturulmalı ve eğitim almalı.
Yerel belediyemiz sokak sokak riskli bölgeleri tespit ediyor. Zemin ve bina envanteri elimize ulaşınca daha sağlıklı bilgilere sahip olacağız.”
ÇENGEL: ÇOK ŞEY YAPABİLECEĞİMİZE İNANIYORUM
Platform üyelerinden Yavuz Çengel, sözlerine Silivri Dayanışma Platformu'nda yer almaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek başladı. Çengel, “Çok şey yapabileceğimize inanıyorum. Depremde ilk 8 saat hayati açıdan çok önemli. Ne kadar eğitimli ve hazırlıklı olursak o kadar az hasarla atlatabiliriz. Herkes kol kola girmeli, işbirliği içinde hazırlıklar devam etmeli.”
Düzenlenecek çalıştayda “Depremin yıkıcı etkilerinden nasıl korunabiliriz?” sorusundan yola çıkılarak tüm yönleri ile deprem ve afetten korunma yolları konuşulacak.
İlk oturumun başkanlığını İnşaat Mühendisi Hüseyin Turan yaparken, konuşmacı olarak; Profesör Doktor Şükrü Ersoy, İnşaat Mühendisleri Odası Temsilcisi İnşaat Mühendisi Mustafa Yazıcı, Jeoloji Mühendisi Umut Alaner ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Deprem ve Zemin İnceleme Müdürü Kemal Duran katılarak çalışmalarını aktaracak. İkinci oturumda ise; oturum başkanlığını İnşaat Mühendisi Mustafa Yazıcı yaparken, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Yetkilisi (AFAD) Tezcan Buçan, Anadolu Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) Sorumlusu Osman Türk ve Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Harun Akkan konuşmacı olarak katılacak