Deprem Gerçeği ve Silivri Konulu Konferansına davet

17 Aralık 2011 Cumartesi günü saat 13:00'de Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Silivri Şubesi'nde 'Deprem Gerçeği ve Silivri' konulu etkinliği gerçekleştirilecek.

Deprem Gerçeği ve Silivri Konulu Konferansına davet
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İnşaat Mühendisi Mustafa Yazıcı'nın basın açıklamasını yaptığı toplantıya Silivri Demokrasi Platformu üyeleri katıldı.
Yazıcı yapmış olduğu açıklamada " Yaşanan her depremden sonra ülke olarak, halk olarak, insan olarak büyük acılarla yüzleşiyoruz. Yakın ve uzak tarihimizde onlarca deprem felaketinde binlerce insanımız telef olmuş, binlercesi yaralanmış, binlercesi evsiz barksız kalmıştır. Sağ kalan çocuk kadın yaşlı ve gençler üzerinde depremin yarattığı sosyal ve psikolojik travmaların boyutunu ne yazık ki ölçemiyoruz bile.

Geçmişte takdiri ilahi ve kader algısı içinde geçiştirilen deprem felaketlerinin bir doğa olayı olan deprem sonucu değil, çarpık kentleşmenin ranta endeksli konut yapı ve yanlış kent politikalarının sonucudur. Yapılar ya yeterince mühendislik hizmetleri almamış, almış olanlarında kalitesiz malzeme kullanımdan yada malzeme çalmalarından, dere yatakları gibi kötü zeminli yer seçimleri daha da ötesi denetim görevinin hukuki bir sorumluluk olmasına rağmen, denetim görevinin yapılmadığı v.b. bir çok sorumsuz ve kar amaçlı çarpık kentsel tahribat, doğa olayı olan depremin nasıl felakete dönüştürdüğüne her seferinde acı bir şekilde tanıklık etmekteyiz.

Öte yandan kırsal kesimde yoksulluğun yol açtığı çaresizlik, ilkel bir yapı tarzı olan toprak kerpiçten yapılmış barınakların en ufak sarsıntıdan nasıl mezara dönüştüğünü daha önce Erzurum'da Erzincan'da Dinar'da Adana'da v.b.. birçok yerde, şimdide Van depremi nedeniyle bir kez daha yaşadık.Özellikle 17 Agustos1999 depremi sonrasında ve son olarak Van depreminde her ne kadar siyasi iktidarlar eski alışkanlıklarını devam ettirmekte ısrar etseler de, toplumda kısmen oluşan duyarlılık ve sorgulamanın yeterli olmadığına inanıyoruz.

Bu nedenle bizler Silivri Demokrasi Platformu olarak yaşadığımız şehirde, bölgede deprem duyarlılığını yükseltmek yurttaşların can ve mal güvenliğinden I. derecede sorumlu olan devlet ve kurumlarının üzerinde toplumsal demokratik bir baskı unsuru olmak, felaketleri bir daha yaşamamak üzere takipçisi olmayı insani, ahlaki, vicdani bir görev olarak görüyoruz. Bu nedenle siz çok değerli basın emekçilerinin kanalıyla ve aracılığıyla buradan tüm halkımıza çağrıda bulunuyoruz.

Deprem sonrası felaketleri yaşamak istemiyorsan, bu günden çare ara. Evlerinizi, apartmanlarınızı, sitelerinizi, mahalle ve köylerinizi kontrol ettiriniz. En ufak bir kuşkun varsa yetkililerin kapısını ısrarla çal. Kapıdan kovulsan bacadan gir. Örgütlen.

Bizler Silivri Demokrasi Platformu bileşenleri olarak bu örgütlülüğün ilk adımı olarak 20.000 bilgilendirici bildiri dağıtacağız. Buna ek olarak;24 Aralık Cumartesi günü Saat: 14.00’de Silivri Mega Düğün Salonunda Jeofizik Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Prof. Dr. Oguz Gündoğdu,

Harita Mühendisleri Odası eski Genel Başkanı  Celal Beşiktepe,İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şube BaşkanıCemal GÖKÇE,TTB İstanbul Şube Yönetim Kurulu üyesi Fethi BOZÇALI ve Silivri Belediye Başkanı Özcan IŞIKLAR’ın panelist olarak katılacağı “ Deprem Gerçeği ve Silivri” konulu panele tüm Silivri halkını davet ediyoruz. Deprem paneli sonrası yapılacak etkinlikler siz değerli basın mensupları kanalıyla tekrar kamuoyuna duyurulacaktır. “dedi