Devlet hastanesi Türkiye sıralamasında 24.sırada

Silivri Devlet Hastanesi acil bölümü Bayburtlu İnşaat'ın katkılarıyla mevcut halinden 2 katı büyüklüğe çıkarılarak günde 1100 acil hastası bakar duruma getirildi. Böylece Silivri devlet hastanesi verdiği hizmet kalitesiyle kendi kategorisinde Türkiye sıralamasında 24.sıraya yerleşti.

Devlet hastanesi Türkiye sıralamasında 24.sırada
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Devlet Hastanesi’nde önceki Başhekim Sadık Balcı dönenimde başlayan yenilik çalışmaları mevcut başhekim Uz. Dr. Fatih Mehmet Velibeyoğlu’nun yeni atanmasıyla hız kesmeden devam ediyor.

Palyatif Bakım Merkezi ve HIMMS STAGE 6 Belgesi’nin Silivri Devlet Hastanesine kazandırılmasının ardından son yıllarda yetersiz kalmaya başlayan acil servis, bölgemizin inşaat sektörünün lokomotifi olan Bayburtlu İnşaat’ın katkılarıyla mevcut durumundan fiziki ve teknik olarak iki katına çıkarıldı.

TÜRKİYE’DE İLK 24.SIRADA

Hastane kaynaklarından edinilen bilgilere göre, daha önce hastalar mevcut durumlarına göre aynı bölgelerde müdahale ediliyordu. Hali hazırda ise çok acil, acil ve normal acil vakalarını ayrı ayrı   bölümlerde müdahale ediliyor.

Yeni düzenlemeden sonra Triyaj alanı oluşturarak gelen hastalar, sesli ve görüntülü uyarı sistemleriyle muayeneye davet edilmeye başlandı. Sarı alan hastaları Sağlık Bakanlığı’nın Standartlarının çok altında bir süre olan 5 dakikada, yeşil alan hastaları da 16 dakikada muayeneye alınıyor. Daha önce çocuk ve yetişkin hastalara aynı alanlarda tedavi ediliyordu. Şimdi çocuklar için ayrı alanlar oluşturuldu.