Devlet Hastanesinde doğum sancısı

Silivri Devlet Hastanesi'de görevli 4 kadın doğum uzmanının aynı zamanlara mazeret ve yasal izne ayrılması sebepleriyle hastanede saat 17.00'den sonra doğum yapılamıyor.

Devlet Hastanesinde doğum sancısı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca’nın ziyareti esnasında görevli hemşireler konuyla ilgili olarak Kaynarca’ya “Şu anda hastanemizde gece doğum yaptıracak doktorumuz yok.Gelen hastaları 112 yardımıyla en yakın hastanelere yönlendirmek zorunda kalıyoruz.Sadece bir doktorun kalması nedeniyle saat 17.00’den sonra gelen doğumlar ise yapılamıyor.Bunu hastalarımıza anlatamıyoruz.Özel hastaneye yollamak zorunda kalıyoruz.Ama durumu olan var olmayan var. Hastaneye doğum hastası da alamıyoruz.Mart ayının başından beridir hastanemizde bir tane doğum olmadı.3 doktorumuzun da izinli,raporlu olması bizi sıkıntıya düşürdü. Kadromuzda tam olduğu için doktor gönderilmiyor.Bu duruma geçici olarak çare bulunmasını istiyoruz” dediler.  

Konuyla ilgileneceğini ifade eden Ak Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca “Böyle olağanüstü durumlar olabiliyor.Sorun, bu geçici süreci vatandaşlarımıza sıkıntı vermeden nasıl atlatacağımız.Bizzat ilgileneceğim.Geçicide olsa hastaların geri dönmesini engellememiz gerekiyor” dedi.Kaynarca konuyla ilgili hemen hemşirelerin yanından çevredeki devlet hastanelerini arayarak bilgi aldı ve bizzat ilgileneceğini belirterek sorunun bir kaç gün içinde çözüleceğini ifade etti.