Din ve Kültür Turizmi Gelişiyor

Din ve kültür turizminin gün geçtikçe geliştiği Silivri'ye ziyaretlerini sıklaştıran Rum Ortodokslar, ilan edilen son azizleri Aziz Nektaryus'un doğduğu evin yeri görmek ve ilçedeki tarihi eserleri dolaşmak üzere Silivri'deydi.

Din ve Kültür Turizmi Gelişiyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlçede din ve kültür turizminin gelişmesi adına önemli adımlar atan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, kurduğu kültürler arası diyalog ile Rum Ortodoksların Silivri ziyaretlerini sıklaştırdı. Silivri Metropoliti Maksimos eşliğinde ilçeyi ziyarete gelen bir grup, Tarihi Kale Park’ta dini törenlerini gerçekleştirdikten sonra, ilan edilen son azizleri Aziz Nektaryus’un Silivri’de doğduğu evin yerini ziyaret ederek, ilçedeki tarihi eserler hakkında bilgi aldı. Başkan Işıklar’ı makamında ziyaret eden Ortodokslar, bu hoşgörü ortamını sağladığı için Işıklar’a teşekkürlerini ve sevgilerini dile getirdi.
 
IŞIKLAR; “TARİHİ MİRASI GELECEĞE TAŞIYACAĞIZ”
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Işıklar, “İlçemizdeki tarihi eserlerimizin ortaya çıkarılması ve çekim merkezi haline gelmesi için önemli girişimlerimiz var. Önümüzdeki aylarda Fatih Mahallesi’nde hayata geçirilecek Tarihi Kale İçi Projesi ile Aziz Nektaryus’un evi, tarihi sarnıcın bulunduğu alan, tarihi surlar, kale giriş kapıları ve tarihi hamamın restorasyonu ile tarihin bizlere bırakmış olduğu mirası geleceğe aktaracağız. Bu diyaloğu sürdürebilmek için büyük bir özveriyle çalışıyoruz” şeklinde konuştu. Başkan Işıklar, misafirleriyle belediye binası önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.