Dünya kış saati uygulamasına geçiyor

Dünya genelinde birçok ülke 25 Ekim'de kış saati uygulamasına geçerken Türkiye 8 Kasım'da geçecek.

Dünya kış saati uygulamasına geçiyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dünyada birçok ülke 25 Ekim tarihinde saatlerini 1 saat geri alıyor. Türkiye ise bu seneye özel bu tarihi 8 Kasım'a erteledi.

Çok değil bundan bir yıl kadar önce, 30 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'nin yapıldığı gün dünya saatleri bir saat ileri almış; ancak Türkiye seçimler nedeniyle karışıklık yaşanmaması adına buuygulamayı bir gün sonrasında yaptı.

Fakat cihazlar Türkiye'nin durumunu algılamadığından dünyaya uyarak saatleri ileri aldı. Birçok vatandaş seçim gününde sandığa bir saat erken gitmek zorunda kaldı.

1 Kasım'da yapılacak seçimlerde gün ışığından faydalanmak için Türkiye, kış saati uygulamasına iki hafta kadar sonra geçiş yapacak. Tarih olarak da 8 Kasım günü belirlenmiş durumda. Bu tarihte sabah 04:00'dan itibaren Türkiye dünyaya uyacak ve saatler geri alınacak.

Cihazlar bu duruma hazır değil. Ancak Microsoft, bugünden bu özel duruma çözüm bulmak adına ufak bir güncelleme yayınlamış durumda. Güncellemeyi indirdiğinizde 25 Ekim'de Windows PC'ler saatleri otomatik olarak geri almayacak ve 8 Kasım'da bunu yapacak.

Güncelleme Windows 10 haricinde diğer işletim sistemlerinde otomatik olarak indirilmediğinden manuel şekilde güncellemeyi kurmanız gerekiyor.