Eğitim-İş Sendikasının Basın Açıklaması

Eğitim-İş Eğitim Ve Bilim İşgörenleri Sendikası Silivri Temsilciliği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sebebiyle bir mesaj yayımladı

Eğitim-İş Sendikasının Basın Açıklaması
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bugün ulusal egemenliğimizin,  demokrasi ve bağımsızlık mücadelemizin 92. yılını büyük bir heyecan ve coşkuyla kutluyoruz. Çünkü Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kurduğu, TBMM ile savaş koşullarında bile ulusal egemenliği, demokrasiyi yaşatabilen bir ulusuz.

Demokrasimizin beşiği olan TBMM, Ulusal Kurtuluş Savaşı yıllarında top seslerinin yankılandığı, ateş, kan ve barut kokularının sardığı bir ortamda kurulmuştur. Ulusumuzun kaderini tayin eden savaş kararları  bu mecliste tartışılarak alınmıştır. Ulusal egemenlik varlığını burada göstermiştir. İnsan onuruna en uygun yönetim biçimi olan demokrasi, gücünü halktan alan TBMM sayesinde yaşam bulmaktadır.

Çağdaş demokrasilerde rejimin temelini oluşturan yasama-yürütme-yargıdan oluşan kuvvetler ayrılığı ilkesi, maalesef AKP iktidarı döneminde yok edilmiştir. TBMM büyük yara almıştır. Tarikat-cemaat-siyaset ilişkisinde biat kültürüyle yetişen AKP yöneticileri, bir taraftan demokrasi havarisi kesilirken, diğer taraftan da tek parti iktidarıyla padişahlık rejimine özlem duymaktadırlar. İleri demokrasi diye diye demokrasiyi, kanun diye diye kanunları tepelemektedirler. Bağımsızlığımızı, özgürlüğümüzü ve demokrasimizi taçlandıran, aydınlanma devrimimiz Cumhuriyet’i, kazanımlarımızı yok etmeye hazırlanmaktadırlar. Adeta Cumhuriyetle hesaplaşmaktadırlar. Kin ve intikam duyguları içinde hareket etmektedirler.

 Cumhuriyet devrimlerinin ve Büyük Önder’imizin değerini daha çok anladığımız bir zamanı yaşıyoruz. Bu toprakların yaşadığı en sistemli ikinci büyük ihanet süreciyle hesaplaşmanın arifesindeyiz. Bir taraftan bayram coşkusunu yaşarken diğer taraftan da içinde bulunduğumuz durumu sorgulayıp kararlı bir mücadeleye hazır olmalıyız.

Ülkemiz üzerinde oynanan oyunları görüyoruz. Bağımsızlık onurumuza yapılan saldırıların nedenini anlamak için sindirme siyasetiyle eş zamanlı olarak yürütülen, ivme kazandırılan ülkemizi bölmeye yönelik açılımlar sürecine ve anayasa değişikliğiyle yapılmak istenenlere bakmak yeterlidir. Ayrıca komşumuz Suriye’ye karşı yapılan savaş çığırtkanlığı ülkemizde ve bölgemizdeki barış ve kardeşlik ilişkilerini tamamen yok etmekte, buna bağlı olarak ulusal birliğimiz, bütünlüğümüz de zedelenmektedir.

Küresel sermayenin ve emperyalizmin sözcüsü ABD ve onun teslimiyetçi yerli işbirlikçileri şimdi de çuvalı Cumhuriyet’imize, bağımsızlığımıza, özgürlüğümüze ve demokrasimize geçirmeye hazırlanmaktadırlar. Hem de ileri demokrasi naraları atarak. İşte Türk Ulusu bütün bunları görerek ve sorgulayarak kararlı bir duruş sergilemek zorundadır.  

Eğitim-İş olarak; 92 yıl sonra bize bağımsızlığımızı ve ulusal egemenliğimizi, özgürlüğümüzü kazandıran Ata’mızı daha çok özlüyor, O’na ve mücadele arkadaşlarına daha çok minnet duyuyoruz. Aldığımız emanetin ve sorumlulukların da bilincindeyiz.

Bu duygular ve düşüncelerle aydınlık geleceğimizin güneşi ve güvencesi çocuklarımız başta olmak üzere, tüm ulusumuzun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyoruz. Coşku ve heyecanlarını paylaşıyoruz. Barış ve kardeşlik içinde yaşanacak bir gelecek diliyoruz.

 

 YÖNETİM KURULU