Eğitimli sürücüler bilinçli yayalar projesi başladı

Silivri Motosiklet Kulübü'nün başlatmış olduğu ve Silivri Kaymakamlığı, Silivri Belediyesi, İlçe emniyet Müdürlüğü, İlçe milli eğitim Müdürlüğü'nün de destek verdiği 'Eğitimli Sürücüler Bilinçli Yayalar 'Projesi etkinlikleri başladı.

Eğitimli sürücüler bilinçli yayalar projesi başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçtiğimi aylarda motosiklet kazasında hayatını kaybeden Bayram Üstündağ anısına yapılan proje, Silivri Alışveriş Merkezi’nde yapılan etkinliklerle başladı.

Motosiklet camiasının yakından tanıdığı İpek Süleymanoğlu’nun da katılımıyla başlatılan projeye Silivri’de faaliyet gösteren sürücü kursları da destek oldu.
Alışveriş merkezinin içerisine kurulan stantlarda görev alan kulüp üyeleri motosikletlilerin her gün yollarda yaşadıkları sıkıntıları dile getirerek proje detaylarını ziyaretçilerle paylaştı.

Silivri Motosiklet Kulübü’nün başlatmış olduğu projeye destek veren İpek Süleymanoğlu da “Proje ile biz motosiklet kullanıcıları için çok güzel bir proje, bu projede toplumsal olarak motosiklet konusunda bilinçlenme sağlıyoruz. Her araç kullanıcısı her sürücü bilinçli bir motosiklet kullanıcısı haline geliyor” dedi.

Kulübün basın sözcüsü Özkan Kandemir de yaptığı açıklamada “Silivri Motosiklet Kulübü’nün, İlçe Kaymakamlığı, Silivri Belediyesi, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüğüyle beraber organize ettiği bir proje, aynı zamanda Silivri’de faaliyet gösteren sürücü kurslarının da dahil olduğu bir proje. Bu proje bütün okullarda başlayacak, daha sonrada ilçe geneline yayılacak. Okullarda eğitim trafik farkındalığı projesi, eğitimli sürücüler bilinçli yayalar. Biz Silivri’yi pilot bölge seçtik, burada kazaları en aza indirmek ve trafik kurallarını en iyi uygulayan ilçe olmak için büyük bir yarış sağlayacağız. Bir kez daha söylüyorum “Motosikletleri fark ediyorum” dedi.